Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Clorbenzen C6H5Cl


Clorbenzen C6H5Cl


Clorbenzen C6H5Cl

Se intrebuinteaza in industrie ca solvent, mai ales pentru rasini, in sinteza colorantilor, de anilina si ca absorbant. Se obtine prin clorura benzenului in prezenta de catalizatori.

Pericol de:

-incendiu: lichid incolor, inflamabil. Densitatea 1,107. Punctul de topire -45,2 oC. Punctul de fierbere 132,1 oC. Este insolubil in apa, solubil in benzen, in alcool, in eter. Temperatura de inflamabilitate29 oC. Temperatura de aprindere 57 oC. Temperatura de autoinflamare 593 oC. Densitatea vapoilor in raport cu aerul 3,88.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limita inferioara de explozie 1,3%, in volum. Limita superioara de explozie 7,1 %, in volum.Masuri de:

-prevenire: etanseizarea utilajului de productie.

-stingere: incendiile se sting cu apa pulverizata, spuma chimica, spuma mecanica, abur, gaze inerte. Intr-un spatiu inchis incendiile se pot stinge cu bioxid de carbon intr-o concentratie de 17% sau cu azot 22%, in volum. Protectia se asigura cu aparate izolante.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate