Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Carbune brun


Carbune brun


Carbune brun

Pericol de:

-incendiu: material combustibil de culoare cafenie. Contine 55-75% carbon si o cantitate apreciabila de substante bitumoase. Densitatea 900-1500. Puterea calorifica 7143-7515 kcal/kg. Temperatura de autoincalzire 50-65 oC. Tomperatura de mocnire 150-250 oC. Are tendinta de autoaprindere chimica. Autoaprinderea este influentata de continutul de pirita (aceasta absoarbe oxigenul mai rapid decat carbunele), de dimensiunile bucatilor (pericolu este maxim in stare de macinare fina), de umiditate, temperatura aerului, dimensiunea gramezii si a stivelor, starea ventilatiei in stiva, sortul si compozitia chimica a carbunilor.

Carbunele brun are cea mai puternica tendinta de autoaprindere dintre toate tipurile de carbune. Temperatura de autoaprindere 410 oC.-explozie: praful de carbune, in stare de suspensie in aer formeaza amestecuri explozive. Limita inferioara de explozie 35-44g/m3. Limita superioara de explozie 4200 g/m3.

Masuri de:

-prevenire: carbunele brun se va depozita in stive de cel putin 2,5 m inaltime. Daca temperatura in stive ajunge la 50 oC, stiva trebuie desfacuta.

-stingere: incendiile se sting cu apa.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate