Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Bronz (Pulbere)


Bronz (Pulbere)


Bronz (Pulbere)

Aliaj binar sau ternar, avand drept component principal cuprul. Dupa metalele de adaos se deosebesc: bronz de staniu (Cu+Sn); bronz fosforos, de turnatorie (82-94%) Cu+(18-6%) Sn; bronzuri speciale de aluminiu, de mangan etc.

Pericol de:

-incendiu: bronzul, format din cupru 86%, aluminiu 0,2, fier 1%, zinc 12,8%, se oxideaza rapid pe o suprafat metalica incalzita pana la 250 oC, in acest timp temporatura in stratul de pulbere se ridica pana la 450-480 oC. La oxidare se observa luminiscent. Prezinta pericol de incendiu numai pulberea de aluminiu sau amestecurile de pulbere pentru bronz, care contin pulbere de aluminiu.

-explozie: pulberea de aluminu poate forma amestecuri explozive cu aerul.-toxicitate: iritant usor pentru aparatul respirator si ochi.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in recipiente uscate, astupate, protejate impotriva umiditatii. Depozitarea se va face eparat de acizi, hidroxizi alcalini si hidrocarburi clorurate. Se va evita depozitarea langa materiale combustibile.

-stingere: la stingere se vor folosi pulberi stingatoare, nisip uscat. Se interzice folosirea apei sau a amestecurilor gazoase de stingere.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate