Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Alcool izopropilic (propanol -2) (CH3)2CHOH


Alcool izopropilic (propanol -2) (CH3)2CHOH


Alcool izopropilic (propanol -2) (CH3)2CHOH

Este intrebuintat la fabricarea acetonei, ca inlocuitor uneori, al etanolului si ca dizolvant. Se obtine din propena gazelor de cracare, prin hidratare cu acid sulfuric.

Pericol de:

-incendiu: lichid incolor, inflamabil. Densitatea 0,785. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 2,07. Punctul de topire - 85,8oC. Punctul de firbere 82,5oC. Este solubil in apa, in alcool , in eter. Temperatura de inflamabilitate 14oC. Temperatura minima de autoinflamre 400oC. Viteze normala maxima de ardere 0,415 m/s.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limita inferioara de explozie 2%, iar limita superioara de explozie12%, volum.-toxicitate: iritarea usoara a ochilor, a mucoasei nazale, a faringelor. Vaporii de alcool izopropilic sunt de doua ori mai toxici decat vaporii de alcool etilic.

Masuri de:

-prevenire: etansarea aparaturii de productie. Ventilarea spatiilor de productie.

-stingere: incendiile se sting cu spuma, apa, abur, gaze inerte. Concentratia minima de stingere intr-un volum inchis, cu bioxid de carbon 21%, cu azot 27%, volum.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate