Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Acid sulfuric SO4H2


Acid sulfuric SO4H2


Acid sulfuric SO4H2

Este folosit la fabricarea ingrasemintelor, a colorantilor, a explozivilor, in industria petrolului, in acumulatoare, in industria alimentara etc.

Se fabrica prin mai multe procedee: procedeul cu camere care comporta prajirea piritei, desprafuirea gazelor, turn Glover, camere de plumb, turnuri Gay-Lussac; procedeul de contact cu fazele: prajire, desprafuirea gazelor, spalare, filtrare umeda, uscarea gazelor, transformare in bioxid de sulf, racire, absorbtie.

Pericol de:

- incendiu: lichid uleios, incolor. Nu este combustibil, insa e reactiv si capabil sa aprinda produsele combustibile, fin divizate prin contact. Reactioneaza violent cu apa si substantele organice, cu degajare de caldura. Este extrem de periculos in contact cu numeroase substante si in special cu carburile, cloratii, fulminatii, azotatii, picratii, metalele pulvarizate si diferite produse combustibile. Ataca numeroase metale punand in libertate hidrogen.

Densitatea 1,83. Densitatea vaporilor in arport cu aerul 3,4. Punctul de topire 10,5oC. Punctul de fierbere 338oC. Solubilitate nelimitata in apa.-toxicitate: provoaca arsuri grave, profunde in tesuturi. Are efect foarte corosiv.

Masuri de:

-prevenire: se transporta in damigene si butelii de sticla, autocisterne, vagoane cisterne.

Se depoziteaza separat de carburi, clorati, fulminati, azotati, picrati, metale pulvarizate si produse combustibile.

-stingere: incendiile care cuprind cantitati mici de produse combustibile in zona in care se gaseste si acid sulfuric se sting cu pulberi stingatoare. Se interzice sa se arunce apa asupra acidului sulfuric, deoarece il improsca si se produce o mare cantitate de caldura. Protectia se asigura cu costume de protectie.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate