Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Acetal ch3 ch (oc2 h5)2


Acetal ch3 ch (oc2 h5)2


Acetal CH3 CH (OC2 H5)2

Acetatul este denumirea curenta a dieteilacetalului si se foloseste ca solvent, analgezi si anestezic.

Pericol de:

incendiu: este un lichid combustibil care se inflameaza la temperatura scazuta. Temperatura de inflamabilitate este de -20,5 sC, iar cea de autoaprindere de 220 sC. vaporii de acetal pot fi aprinsi de scantei electrice si mecanice, flacari de orice fel, corpuri incandescente.

explozie: vaporii de acetal formeaza cu aerul amestecuri explozive intre limitele 1,65 - 10,4% in volum sau intre 80 - 510 g/m3. avand limita inferioara de explozie desul de scazuta, amestecul exploziv se poate forma cu destula usurinta.

Densitatea vaporilor de acetal, in raport cu aerul, fiind de 4,08 exista pericolul acumularii lor in partea de jos a incaperilor, in denivelari.

toxicitate: vaporii de acetal sunt toxici.Masuri de:

prevenire: in incaperile in care se depoziteaza, se manipuleaza si se foloseste acetalul, nu se for utiliza surse de foc deschis. Se vor lua masuri pentru prevenirea formarii scanteilor mecance si electrice (evitarea izbirii de corpurile metalice sau dure) si pentru folosirea unei instalatii electrice corespunzatoare.

Ambalajele ccu acetal vor fi in permanenta inchise, depozitarea facandu-se in cantitati strict limitate si numai in spatiul special amenajat. In instalatiile industriale, gurile de absorbtie pentru bentilatie se vor monta in partea de jos a incaperilor. Dupa afolosirea acetatului, incaperea respectiva va fi foarte bine ventilata.

de stingere: incendiile de acetal se vor stinge cu spuma chimica, spuma mecanica sau gaze inerte. La inceputurile de incendiu se va putea actiona cu stingatoare manuale cu spuma chimica sau cu CO2. in cazul unor incendii de proportii, servantii se vor echipa cu aparate izolante.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate