Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
ROLUL PROTECTIILOR PRIN RELEE


ROLUL PROTECTIILOR PRIN RELEE
ROLUL PROTECTIILOR PRIN RELEE

Rolul principal al protectiilor prin relee (protectiilor electrice), folosite in hidroenergetica si nu numai, consta in limitarea efectelor avariilor aparute si in asigurarea producerii si alimentarii fara intrerupere cu energie electrica a consumatorilor prin sistemul energetic national. Protectiile electrice au in general urmatoarele functii:

1. Separarea elementului (instalatiei) avariat de restul instalatiilor electrice neavariate si asigurarea functionarii lor fara intrerupere.

2. Sesizarea regimurilor anormale de functionare la instalatiile electrice si semnalizarea lor pentru a preveni aparitia unor avarii. Pentru indeplinirea acestor doua functii fundamentale, releele de protectii electrice, indiferent de tipul sau principiul constructiv pe care se bazeaza, trebuie sa satisfaca urmatoarele conditii generale:

a Rapiditatea efectele scurtcircuitelor polifazate la hidrogeneratoare, transformatoare de putere si la liniile electrice se extind cu atat mai mult cu cat creste durata de existenta a defectelor. Deci functionarea rapida a protectiilor reprezinta o conditie majora.

b Selectivitatea protectiile trebuie sa functioneze in asa fel incat, in cazul aparitiei unui defect (scurtcircuit) intr-o anumita instalatie, sa fie comandata numai deconectarea acelei instalatii, iar restul instalatiilor din sistemul energetic sa ramana in functiune.
c Fiabilitatea functionarea unei protectii este sigura, daca protectia actioneaza intotdeauna cand este necesar (deci nu are refuzuri in functionare) si numai cand este necesar (deci nu are actionari false in absenta unor defecte in instalatia protejata).

d Sensibilitatea pentru ilustrarea conditiei de sensibilitate se considera o protectie care actioneaza la cresterea curentului in instalatia protejata, crestere care indica fie prezenta unui curent de suprasarcina fie peste acesta un curent de scurtcircuit.

Isc.min. - valoarea minima a curentului de scurtcircuit in zona protejata

Ipp - curentul de pornire a protectiei

Proceduri de interventie si actionare in instalatiile electrice de catre personalul operativ de exploatare din amenajarile hidroenergetice pe timpul exploatarii a incidentelor si avariilor.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate