Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
» Protectia maximala de curent cu blocaj de tensiune minima a unui transformator


Protectia maximala de curent cu blocaj de tensiune minima a unui transformator
Protectia maximala de curent cu blocaj de tensiune minima a unui transformator

Aceasta protectie se utilizeaza pentru protectia transformatoarelor fata de curentii de scurtcir­cuit ce apar pe liniile ce pleaca de la secundarul trans­formato­ru­lui. Deoarece aceste linii sunt prevazute si cu alte protectii din motive de selectivi­tate releul de timp trebuie reglat cu o treapta peste cea mai mare treapta de tempo­ri­zare din retea.

Figura 5.19. Schema electrica desfasurata a protectiei maximale de curent cu blocaj de tensiune minima

T–transformator, TC–transformator de curent, TT–transformator de tensiune, Q1,Q2–intrerupatoare, BD–bobina declansatorului, F1–releu minimal de tensiune, F2–releu maximal de curent, KT–releu de temporizare, K2–releu intermediar.
Prin reglarea astfel a temporizarii protectiei, schema nu functioneaza decat in cazul unui refuz de functionare al protectiilor retelelor sau daca scurtcircuitul are loc la barele transformatorului.

Schema electrica desfasurata monofilara a acestei protectii este prezentata in figura5.19. si contine un releu maximal de curent F2, un releu de timp K1T, un re­leu intermediar K2 si releul minimal de tensiune F1. Releul minimal de tensiune are rolul de a impiedica pornirea protectiei in cazul suprasarcinilor sau scurtcir­cui­telor indepartate, care nu provoaca in paralel cu cresterea curentilor si o insemnata sca­dere a tensiunii pe bare, astfel ca in aceste situatii releul F1 ramane actionat si con­tactul sau este deschis. In acest fel curentul de pornire al protectiei se poate re­gla la valori apropiate de curentul nominal, ceea ce face ca sensibilitatea schemei de pro­tectie sa creasca.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate