Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
» Protectia diferentiala longitudinala a unui generator sincron


Protectia diferentiala longitudinala a unui generator sincron
Protectia diferentiala longitudinala a unui generator sincron

Principul acestei protectii se bazeaza pe comapararea sensurilor si valorilor curentilor de la intrarea si iesirea fiecarei fa­ze a generatorului. Schema de principiu, monofilara, a acestei protectii este pre­zen­tata in figura 5.12. Pentru realizarea schemei nulul generatorului sincron trebuie sa fie accesibil, iar cele doua transformatoare de curent de pe fiecare faza TC1 si TC2 trebuie sa aiba rapoartele de transformare egale si caracteristici identice.

Figura 5.12. Schema electrica desfasurata monofilara de comanda, protectie
diferentiala longitudinala a unui generator sincron

GS–generator sincron, Q–intrerupator, BD–bobina declansatorului, TC1, TC2–transformatoare de curent, F1–releu diferential de curent, K1­­–releu intermediar.

In cazul unui scurtcircuit in interiorul generatorului curentii din secundarele celor doua transformatoare de curent se insumeaza prin releul maximalF1, acesta actioneaza si excita releul intermediar K1 care comanda declansarea intreruptorului principal Q si a automatului de dezexcitare rapida (A.D.R.). Schema asigura o de­clansare instantanee la scurtcircuitele din infasurarea statorica a generatorului sin­cron.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate