Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
PROTECTIA DE SUPRASARCINA SIMETRICA HIDROGENERATOR


PROTECTIA DE SUPRASARCINA SIMETRICA HIDROGENERATOR


PROTECTIA DE SUPRASARCINA SIMETRICA HIDROGENERATOR

Actionarea protectiei impotriva Suprasarcinilor simetrice la hidrogeneratoarele sincrone va demara aparitia semnalizarii preventive. Personalul operativ de exploatare va trebui sa aiba urmatoarele cunostinte tehnice, in vederea exploatarii instalatiilor electrice cu implicarea protectiilor electrice.

A. Prezentarea protectiei

B. Modul de semnalizare si actionare a protectiei

C. Cauzele posibile pentru care lucreaza protectia

D. Modul de interventie a personalului operativ de exploatare

A. PREZENTAREA PROTECTIEIa.1 - Rolul protectiei - Protejeaza hidrogeneratorul impotriva supracurentilor de sarcina de lunga durata, intre curentul nominal al hidrogeneratorului si curentul de reglaj al protectiei maximale de curent cu blocaj volmetric.

a.2 - Zona de actionare - infasurarea statorica si bornele hidrogeneratorului.

a.3- Modul de aplicare - Protectia este prevazuta si montata la toate hidrogeneratoarele sincrone.

a.4 -Modul de racordare - pentru masura - Protectia este racordata monofazat la circuitele secundare de curent, reductorii montati pe steaua infasurarii statorice hidrogenerator. - pentru actionare - protectia este racordata la:

- circuitele de curent continuu operativ 220 V;

- circuitele de semnalizare preventiva hidrogenerator.

B. MODUL DE SEMNALIZARE SI ACTIONARE A PROTECTIEI

Protectia de suprasarcina simetrica hidrogenerator actioneaza la semnalizarea preventiva.

C. CAUZELE POSIBILE pentru care lucreaza protectia.

Protectia lucreaza la cresterea curentilor de sarcina simetrica datorata urmatoarelor cauze posibile:

c.1 - Cauze interne hidrogeneratorului - Supraexcitarea hidrogeneratorului datorata unor defectiuni la regulatorul de tensiune RAT, ori la functionarea hidrogeneratorului cu excitatia pe BEM, prin reglarea excesiva a reostatului de excitatie peste curentul nominal rotoric (implicit a curentului statoric).

c.2 - Cauze externe hidrogeneratorului - cresterea curentilor de sarcina pe linia de racord cu sistemul energetic datorita unor sarcini simetrice mari, ori a unor scurtcircuite indepartate, in sistem.

D. MODUL DE INTERVENTIE A PERSONALULUI OPERATIV DE EXPLOATARE

Personalul operativ de exploatare va actiona conform urmatoarei proceduri:

Analizeaza parametrii electrici de functionare pe hidrogenerator stabilind cauzele posibile ce a determinat cresterea sarcinii pe hidrogenerator. Astfel a crescut curentul infasurarii statorice cu cel putin 1,05-1,1% fata de curentul nominal statoric. Functionarea hidrogeneratorului cu suprasarcina va produce cresterea temperaturii; in cupru si fier stator, al apei de racire stator si al aerului de iesire. Va analiza buna functionare a regulatorului de tensiune RAT, ori reostatul de excitatie etc..

Citeste si noteaza semnalizarile preventive si, daca e cazul, semnalizarile de avarie, corelate cu cresterea sarcinii pe hidroagregat.

Anunta DH si conducerea SH cu privire la incident, semnalizarile aparute si daca este posibil si rezultatul analizei la prima investigatie. Personalul operativ de exploatare va respecta dispozitiile pe cale operativa DH si pe cale administrativa SH.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate