Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Constructii


Index » inginerie » Constructii
Introducere in constructii - manualul de folosinta si montaj


Introducere in constructii - manualul de folosinta si montaj


NYSP - PANOU SIMPLU PORTANT

INTRODUCERE IN MANUALUL DE FOLOSINTA SI MONTAJ

 

SCOPUL MANUALULUI 


Scopul acestui manual este de a transmite inforrmatiile necesare folosintei si montajului panoului simplu portant produs de S.C. Nidyon Polistructuri S.A.

Aceste informatii sunt rezultatul unei elaborari continui si sistematice de date, probe tehnice si numeroase realizari ale societatii Nidyon actualizand procedurile de siguranta si calitate ale informatiei.

Aceste date furnizate sunt destinate exclusiv operatorilor din sectorul constructii (societati de constructii, liberi profesionisti, societatea Nidyon Polistructuri S.A., aflata in gradul de a specializa conform cerintelor esentiale stabilite prin Legea nr. 10/ 1995 privind "calitatea in constructii"si cnf. Legii nr.137 / 1995 privind "asigurarea protectiei mediului".

AVERTIZARI

 


Inainte de deciderea oricarei executii asigurativa ca ati luat cunostinta despre instructiunile de folosinta si montaj.

Personalul adept pentru punerea in opera ale panourilor Nidyon trebuie sa fie dotat cu competenta necesara specifica cerintelor acestui sistem.

Utilizarea panourilor Nidyon in diverse lucrari, intr-un mod gresit fata de cel reportat in manualul de folosinta si montaj, neautorizata de S.C. Nidyon Polistructuri S.A. , absolva aceasta societate de orice responsabilitate si daune.

PE DURATA OPERATIUNILOR DE MONTAJ TREBUIE ADOPTATE INTOTDEAUNA METODE DE PROTECTIE INDIVIDUALA

INDIFERENT DE COMPATIBILITATILE DIN PROIECT SAU DE ALTE PROBLEME     GENERALE INTALNITE CONTACTATI IMEDIAT BIROUL TEHNIC AL S.C. NIDYON POLISTRUCTURI S.A.

ECHIPA DE MONTAJ

 


Pentru montaj cerinta este a unei echipe de minim doua personae, chiar si necalificate, ce au la dispozitie instrumente si unelte ce vor fi evidentiate in acest manual.

STOCAJUL

 


In santier trebuie prevazuta o anumita portiune de teren pentru stocul panourilor tinand cont de volumetria acestora ce vor face parte din planul de montaj al lucrarii.

La primirea marfii, inainte de a trece la montaj se recomanda controlarea integritatii materialelor primite; in cazul in care se intalnesc daune ale componentelor Nidyon , contactati imediat societatea Nidyon Polistructuri S.A.

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU MONTAJ

 


FIR CU PLUMB

BOLOBOC

CLESTE SAU PISTOL PENTRU FIXAREA CLIPSURILOR

FORFECI

SARMA SAU CLIPSURI PENTRU LEGAREA PANOURILOR

DREPTARE DIN ALUMINIU

ELEMENTE PENTRU FIXAREA DREPTARELOR

SPRIJINIRI (POPI) DIN LEMN

FEON CU AER CALD

POMPA PENTRU TORCRETARE BETON SI TENCUIALA

 


FAZA 1

POZITIONAREA STAFELOR

 


La nivelul fundatiei (cel putin 50 cm in afara) trebuie lasate mustati constituite din bare de otel beton PC 52 , legate la armatura existenta din fundatie, dupa indicatiile (pas si diametru) date de proiectant.

Acestea constituie punctul de referinta al pozitionarii successive a panourilor si ancorarii acestora la fundatie.

FAZA 2

MONTAJUL PANOURILOR

 


In planul de montaj, sunt reprezentate toate panourile TAIATE LA MASURILE DIN PROIECT cu numerotarea si pozitionarea fiecarui panou in parte, date in prospect.

Pentru montaj e astfel sufficient de a urmari schita, plecand de la un punct oarecare al constructiei de realizat si avand grija de a te inchide cu panourile in acelasi punct.

FAZA 3

PRINDEREA PANOURILOR

 


Fiecare panou este dotat pe una din laturi de un surplus de plasa, care permite legarea urmatorului panou de cel din urma. Legarea panourilor intre ele se face cu sarma sau cu

ajutorul unor clipsuri metalice prinse cu un pistol.

Pentru prinderea lor la boloboc este suficienta fixarea a popi din lemn in lungul panourilor la distante de 2/3 din L panou si sprijinirea lor cu ajutorul unor bare inclinate.

FAZA 4

ARMATURI SUPLIMENTARE

 


In acest moment trebuie montate armaturile suplimentare. Ele sunt constituite din bare de otel beton PC 52, prinse la nivelul superior al planseului , de bare PC 52 prinse la intersectia peretilor, perpendiculare unele pe celelalte, toate acestea sub indicatia proiectului structural si binenteles sub asistenta tehnica de la S.C. Nidyon Polistructuri S.A. Aceste armaturi vin legate la plasa zincata exterioara a panourilor.

FAZA 5

PREDISPUNEREA INSTALATIILOR

 


Inainte de torcretarea peretilor (betonare) este indispensabila realizarea canalelor pentru dispunerea instalatiilor electrice si hidro-sanitare si a altor functiuni necesare. Aceste canale vin realizate cu ajutorul unui feon de aer cald. Daca in cazul tubulaturii flexibile este suficienta tragerea acesteia pe sub plasa zincata, in cazul celei rigide este necesara taierea plasei pentru introducerea tubulaturii, apoi se recomanda refacerea plasei cu un surplus ce acopera de o parte si de alta cel putin 15 cm.

FAZA 6

BETONAREA

 


In acest moment este posibila betonarea, ce poate fi realizata cu un beton de clasa C25/30 (B400) torcretat cu o pompa de beton ce lucreaza cu sort de pana la 7-8 mm. Pentru obtinerea grosimii dorite de 4 cm pe fiecare parte, e indispensabil stropirea in doua etape cu cate 2 cm pe fiecare parte,

pana la acoperirea plasei zincate, aderarea facandu-se fara probleme datorita formei panoului din polistiren.

Cel de-al doilea strat este recomandabil de a se stropi in maxim patru ore de la stropirea primului strat, in felul acesta realizandu-se rigidizarea finala a peretelui.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate

Constructii


Arhitectura
Cadastru
Instalatii


PROIECTAREA EXIGENTELOR DE PERFORMANTA HIGROTERMICA SI A CIRTERIILOR ASOCIATE, IN REGIM STATIONAR
Masini de sapat gropi
Rezistentele mecanice ale betonului
Descrierea constructiei si mentionarea amenajarilor mecano - fizice de protectie existente
PROCEDURA TEHNICA DE EXECUTIE PRIVIND EXECUTAREA FUNDATIILOR DIRECTE DIN BETON
LIANTII RUTIERI
STICLA SI MATERIALELE DIN STICLA
NORMATIV PENTRU PROIECTAREA STRUCTURILOR DE PODURI CU GRINZI METALICE INGLOBATE IN BETON INDICATIV NP-043/2000
Sa se calculeze eforturile din barele grinzii cu zabrele prin metoda izolarii nodurilor
EXIGENTE DE PERFORMANTA SI CRITERII DE PERFORMANTA IN PROIECTAREA HIGROTERMICA
termeni
contact

adauga