Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit




Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Constructii


Index » inginerie » Constructii
» Fundatii izolate


Fundatii izolate


Fundatii izolate

Borderou



Partea scrisa:

a.     Tema proiectului

b.     Memoriu tehnic

c.     Note de calcul

Partea desenata:

a.     Plan fundatii sc. 1:50.

b.     Detalii caracteristice armare cuzinet de sub stalpul central (ST1) sc. 1:20.

c.     Detalii caracteristice armare cuzinet de sub stalpul marginal (ST2) sc. 1:20.

d.     Detalii caracteristice armare cuzinet de sub stalpul marginal, situat pe limita de proproietate (ST3) sc. 1:20.

MEMORIU TEHNIC

Denumirea lucrarii:

'PROIECTAREA FUNDATIEI     IZOLATE'

Beneficiar:

Facultatea de Constructii , Catedra de Fundatii

proiectant:

Daradics Zsolt

Amplasament:

jud. Cluj, mun. Cluj-Napoca

Particularitati geotehnice ale terenului:

geomorfologic: perimetrul apartine unitatii morfologice a Podisului Somesan, subunitatii Dealurile Clujului. Relieful are un caracter deluros, cu aspect de podis.

geologic: formatiuni deluviale reprezentate de argile, argile nisipoase si argile prafoase negre-brune dispuse discordant peste formatiuni de varsta miocen medie si superioara alcatuite din alternante de argile grase marnoase si argile prafoase;

Zona seismica face parte din macrozona seismica 6 conform STAS 111000.

Potentialul seismic al regiunii este caracterizat printr-o valoare a acceleratiei terenului pentru proiectare (componenta orizontala a miscarii terenului) de ag = 0,08 g si o valoare a perioadei de colt Tc = 0,7 secunde portivit normativului PI00/1-2006.



Adancimea de inghet: Clima de tip continental moderat a zonei impune, conform STAS 6054/77, coborarea talpii fundatiei sub adancimea maxima de inghet. Pentru amplasamentul studiat aceasta este de 0,80 ÷ 0,90 m.

Stratificatia terenului:

cota terenului sistematizat: C.T.S.= -0.55m

± 0,00 -0,50 m umplutura

- 0,50 m- 3,50 m argila prafoasa, cafenie, plastic vartoasa: γ=18,2kN/m; w=22%; Ip=21%; Ic=0,78%; Ф=120; e=0,69; E=12000 kPa; c=35 kPa,

- 3,50 m- 10,00 m Nisip argilos, galben cafeniu: γ=18,5kN/m; w=18%; Ip=11%; Ic=0,80%; Ф=240; e=0,65; E=14000 kPa; c=9 kPa,

Categoria de importanta a cladirii importanta redusa

Obiectul: proiectarea fundatiilor izolate pentru stalpii unei structuri in cadre din beton armat. Structural, constructia se compune din fundatii Izolate din beton C8/10 sub stalpi din betonarmat cu sectiunea 40x50 din beton C10/15, armati cu 8 Ф 16 PC52 longitudinal, si cu etrieri Ф 10/100 OB37. Peretii de inchidere sunt dispusi la exteriorul stalpilor si sunt realizati din zidarie de BCA de 30 cm, avand o inaltime H=3 m. Acestia reazema pe cuzinet prin intermediul unei grinzi de fundare de beton armat avand sectiunea 30x60.

Forma fundatiei in sectiune transversala este influentata in primul rand de marimea incarcarilor caracteristice si de capacitetea portanta a terenului, dar si de alti factori cum sunt: pozitia fundatiei sub constructie, nivelul apelor subterane, diferenta pardoseala parterului si terenul amenajat etc.

Talpa fundatiei va fi incastrata minim 0,20 m in terenul bun de fundare si 10-20cm sub adancimea de inghet.

Fundatiile sunt pozitionate central pe axul stalpului.

Incarcarile de calcul pentru fiecare stalp s-au determinat considerand o incarcare uniform distribuita pe suprafata care descarca pe stalpul respectiv.

S-au efectuat calcule pentru un stalp central, un stalp de colt si un stalp marginal, acesta din urma fiind proiectat tinand cont de existenta unui rost de tasare in axul pe care se afla.

Fundatia stalpului central s-a verificat la:

-starea limita de deformatii (SLD), calculul fiind facut prin metoda insumarii pe strate    elementare (MISE);

-starea limita de capacitate portanta (SLCP), calculul fiind facut respectand prevederile STAS 3300/3-85.

Pentru acest stalp s-a facut verificarea la SLCP si tinind cont de prevederile SR EN 1997/1-2006 (EUROCOD 7), calculul fiind facut in conditii drenate.

Fundtia stalpului de colt si a celui marginal s-au verificat la SLCP conform STAS 3300/2-85. In cazul stalpului marginali s-a tinut cont de conlucrarea fundatiei stalpilor marginali cu cea a stalpilor centrali prin intermediul unei grinzi de echilibrare de beton armat.

Amenajarile exterioare: constau din alei, platforme si trotuare, precum si gazonarea spatiului verde distrus in timpul santierului, plantatii de arbori si arbusti ornamentali, gard viu, pentru agrementarea curtii si aleelor.

Gradul de rezistenta la foc: 4.

Categoria de incendiu: C.







Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate