Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Comunicatii


Index » inginerie » Comunicatii
Semnalul video -complex


Semnalul video -complex


Semnalul video -complex

Este formatul corespunzǎtor semnalului analogic de televiziune, inainte de a fi combinat cu un semnal audio si modulat pe o purtǎtoare de radiofrecventǎ. Semnalul video-complex este asimilat acronimului CVBS, insemnand "sincronizarea video a culorii". Este folosit in formatele standard NTSC, PAL, SECAM. Este o combinatie compusǎ din trei surse de semnal numite Y, U si V, toate fiind reprezentate ca YUV cu impulsul de sincronizare. Y reprezintǎ luminozitatea imaginii si include si impulsurile de sincronizare, astfel incat doar ea insǎsi poate fi afisatǎ ca o imagine monocromǎ. U si V reprezintǎ contrastul si saturatia sau crominatia, ele purtand informatia de culoare. Ele sunt mai intai mixate cu douǎ faze ortogonale ale unui semnal purtǎtor de culoare pentru a forma semnalul de crominantǎ. Apoi Y si UV sunt combinate. Deoarece Y este un semnal in bandǎ de bazǎ si UV a fost mixat cu o purtǎtoare, aceastǎ combinatie este echivalentǎ cu multiplexarea diviziunilor frecventei.

Semnalul video -complex poate fi usor directonat cǎtre orice canal de transmisiuni prin simpla modulare a frecventei purtǎtoare potrivite de radiofrecventǎ cu aceasta. Majoritatea echipamentelor video casnice inregistreazǎ un semnal in forma complexǎ: discurile Laser inmagazineazǎ un semnal real complex, in timp ce casetele VHS folosesc un semnal complex usor modificat. Aceste dispozitive oferǎ utilizatorului optiunea de afisare a liniilor de semnal, sau modularea lui pe o frecventǎ VHF sau UHF pentru a aparea pe canalul TV selectat.In aplicatiile casnice tipice semnalul video complex este de obicei conectat folosindu-se mufe de tip RCA de obicei galbene, adesea insotite de rosu si alb pentru canalele audio stanga si dreapta. Conectorii BNC si cablul coaxial de inaltǎ calitate sunt folosite de obicei pentru aplicatiile pofesionale. In Europa, conectorul SCART este folosit in locul RCA-ului si pentru o extensie laser S-video, unde este posibil, RGB fiind folosit in locul semnalului video-complex pentru computere, console pentru jocuri video , playere DVD.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate

Comunicatii
Semnalul video -complex
termeni
contact

adauga