Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea în munti, pe zapada, stânca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Muzica


Index » hobby » Muzica
» Cesare Andreea Bixio - Compozitor: 1896


Cesare Andreea Bixio - Compozitor: 1896
Cesare Andreea Bixio : 1896

Compozitor fecund si extraordinar de versatil, C.A.Bixio s–a nascut in Napoli la data de 11 octombrie 1896 dezvaluind inca de copil insemnate calitati muzicale; doar la 13 ani a compus prima sa canzona „Suonno e fantasia”. In curand a inceput sa frecventeze teatrul de vartietati, intrand in contact cu artistii si cantaretii care de aici, peste putin timp, aveau sa lanseze repertoriul sau cu mare succes.

In 1920, a infiintat la Napoli prima societate a „Grupului Editorial Bixio“ destinat sa devina una dintre cele mai importante case editoriale italiene legate de muzica usoara si in special de muzica de film.
Nasterea cinematografului sonor i–a oferit lui Bixio sansa ca in 1930 sa scrie muzica pentru filmul ”La canzone dell’amore” si posibilitatea de a urca pe noi trepte, afirmandu–se ca cel mai stimat autor de coloane sonore. Cu „La canzone dell’amore”, primul film sonor italian, avea sa inceapa o colaborare constanta cu productia cinematografica, si o fericita intalnire cu marile voci lirice ca: Beniamino Gigli, Tito Schipa, Gino Bechi, Giuseppe Di Stefano, pana la Luciano Pavarotti, care prin interpretarile sale a facut celebre in lume cele mai frumoase melodii ale lui Bixio. A murit la Roma in 5 martie 1978.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate