Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea īn munti, pe zapada, stānca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Fotografie


Index » hobby » Fotografie
» Curatarea aparatului de fotografiat


Curatarea aparatului de fotografiat


Curatarea aparatului de fotografiat

Aceasta operatiune necesita cateva instrumente, pe care orice fotograf trebuie sa le aiba in geanta sa:

- bucata de tesatura care indeparteaza praful,

- o pensula fina,

- o pompita de cauciuc (asemanatoare parei de cauciuc ce se gaseste la centrele tehnico-medicale) .

Acestea servesc mai ales curatirii exterioare a aparatului. Exista la unele magazine de specialitate truse speciale ce includ si o pompita prevazuta cu pensula.

Trebuie avut grija ca sa efectuam operatiile de curatire cu delicatete, deoarece, printr-o manipulare prea agresiva, se pot produce deteriorari ale suprafetelor respective. Nu trebuie exagerat cu frecventa acestei operatiuni, mai ales ca nu praful este cel care deranjeaza la fotografiere, ci petele de grasime, care scad luminozitatea aparatului. Acestea trebuie sterse cat mai repede, altfel va fi mai dificil si pot degrada in timp pelicula antireflex de pe lentila frontala a obiectivului.

Mai intai vom curata corpul aparatului si fata obiectivelor cu bucata de tesatura, de preferinta bumbac sau, mai bine, microfibra speciala pentru astfel de operatiuni. Apoi vom folosi pensula fina pentru curatarea lentilelor, filtrelor si a interiorului aparatului.Atentie! Nu incercati sa folositi spirt ori alte substante chimice care pot ataca stratul antireflex de pe obiectiv! Exista solutii speciale, gen sampon diluat, pentru curatarea lentilelor.

Atentie! Nu curatati obturatorul aparatului cu pensule ori alte mijloace! Lamelele obturatorului sunt extrem de fragile la actiuni mecanice, si o mica indoire a acestora poate duce la reparatii foarte costisitoare. Curatarea lui se va face doar de catre un specialist, ceea ce va costa cu siguranta mult mai putin decat o eventuala reparatie a sa.

Praful din interiorul aparatului si de pe obiective, care ramane dupa folosirea pensulei, poate fi indepartat cu ajutorul pompitei de cauciuc.

Nu trebuie uitat ca aparatul si obiectivele trebuie protejate de murdarie prin folosirea gentilor foto, a tocurilor speciale si a cutiilor pentru filtre. De asemenea, unii fotografi lasa permanent pe obiectiv un filtru UV [ultra violet] transparent, pentru protejarea acestuia.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate