Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea în munti, pe zapada, stânca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Diverse


Index » hobby » Diverse
» Limbajul Culorilor


Limbajul Culorilor
Limbajul Culorilor J

Culoarea, dincolo de perceptia ei afectiva, este si o oglinda a personalitatii noastre si deci, influenteaza comunicarea. Semnificatia culorilor poate fi diferita in diferite culturi.

Negrul

Este culoarea autoritatii si a puterii. Popularitatea sa in lumea modei se datoreaza faptului ca da impresia de suplete. In plus, denota stil si nu se demodeaza niciodata. Negrul poate simboliza si supunere. Preotii poarta aceasta culoare ca simbol al devotiunii fata de Dumnezeu.

Albul

Miresele poarta aceasta culoare ca simbol al inocentei si puritatii. Albul reflecta lumina si este considerat o culoare solara. Este extrem de popular in decorarea caselor pentru ca este luminos, neutru si se asorteaza cu orice!

Rosul

Culoarea cea mai intensa emotional, rosul accelereaza bataile inimii si respiratia. Este culoarea pasiunii, a iubirii. Hainele rosii ies imediat in evidenta si, din pacate, dau 'greutate' purtatoarei. Fiind o culoare foarte de impact, rosul nu este recomandat ca tinuta in negocieri sau confruntari.

Albastrul

Culoarea cerului si a oceanului, albastrul este una dintre cele mai populare culori. Are un efect opus fata de rosu: linisteste si calmeaza, motiv pentru care este deseori folosit in decorarea dormitoarelor. Pe de alta parte, pentru personalitatile 'solare', albastrul poate parea uneori prea rece si depresiv.
Galbenul

O culoare vesela care atrage imediat atentia, dar si o lectie despre cum aparentele pot insela de multe ori. Nu trebuie exagerat cu folosirea acestei culori in vestimentatie, pentru ca cere cel mai mare efort din partea ochiului.

Verdele

Una dintre cele mai folosite culori pentru decoratiuni interioare, verdele simbolizeaza natura. Este o culoare placuta, la care ochiul se acomodeaza rapid iar prezenta sa ascute 'vederea'. Inainte sa participe la un show TV invitatii asteapta de obicei intr-o 'camera verde' pentru a se relaxa. In Evul Mediu, miresele se imbracau in verde pentru a simboliza fertilitatea.

Rozul

Este cea mai romantica culoare, are un efect linistitor. Un mit urban spune ca echipele sportive vopsesc deseori vestiarele adversarilor in roz pentru a le rapi acestora din energie.

Movul

Culoarea regalitatii, movul denota lux, bogatie, o viata sofisticata. Este feminin si romantic.Dar mare atentie! Pentru ca este atat de rar in natura, movul poate parea de multe ori artificial.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate