Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Animale pasari


Index » familie » Animale pasari
Sturisoma aureum


Sturisoma aureum


Sturisoma aureum

specia: Sturisoma aureum
familie: Loricariidae
origine: Columbia , America de sud
marime: libertate - 30cm, captivitate - 22cm
hrana: vegetala
inmultire: icre
intretinere: medie-dificila
reproducere: medie
nivel inot: substrat, fund acvariu
temperatura: 22-26 C(eu il tin la 30 C)
PH:6.5-7.8
duritate: 25 dGH
diformism: masculul prezinta mustati pe lateralul capului,femela este mai mica

Descriere: Forma pestelui este de libelula, corpul fiind subtire. Gura este sub forma de ventuza cu care razuie algele de pe geam,plante,lemn. Corpul este de culoare bej deschis,auriu format din placi osoase ca la ancistrusi. Are doua randuri de aripioare transparente in fata, aripioara dorsala este cea mai mare si este tivita cu negru. Din varful botului pornesc doua linii negre ,paralele de-a lungul corpului pana la coada(acest lucru difera de la individ la individ, liniile dispar atunci cand pestele este stresat). Coada are doua terminatii precum niste antene.Ingrijire si Comportament: Este un peste pasnic, care poate fii asociat cu toate speciile calme.Este foarte util la curatarea algelor,nu distruge plantele si nu deranjeaza decorul.Sta ziua mai mult ascuns si iese numai noaptea (acest comportament poate sa difere in functie de personalitatea pestelui,chiar daca este nocturn). Al meu primele 3 luni a stat ascuns si nu a mancat, apoi a inceput sa iasa ziua si este foarte activ.
Apa din acvariu trebuie sa fie limpede si bogata in oxigen. Pestele are nevoie de schimburi dese de apa.Acvariul trebuie sa fie mare amenajat cu pesteri si lemne.Adultii stau in colturi opuse in acvariu,axceptie face perioada reproducerii.
Poate fi hranit cu frunze de varza,castravete,mancare artificiala si bineinteles vie (fara tubi).Eu il hranesc cu tetra discus si tablete cu spirulina de la sera(a crescut foarte bine). Se poate da de mancare si dupa stingerea becului (daca pestele refuza mancarea ziua).

Reproducere: intr-un acvariu separat este introdusa perechea.se fac schimbari partiale ale apei adaugandu-se apa mai moale. perechea este hranita cu mazare pisata,hrana vie si spirulina. dupa ce curata mai multe locuri perechea isi alege unul pentru depunere. femela depune 3-4 oua dupa care masculul le fecundeaza. continua depunerea pana la un nr de 80-100 oua. masculul are grija de icre 8 zile dupa care puii eclozeaza. sacul vitelin se absoarbe dupa aproape 2 zile, dupa care pot fi hraniti cu infuzori
Se stie ca depun destul de des in captivitate.

Citeva mici precizari:

Sturisoma aureum (Steindachner, 1900)

Sinonim: Loricaria aurea

Speranta de viata: 10 ani

Sunt pesti de ape repezi si au nevaie de un curent de apa in bazin.

Atentie la calitatea apei, mai ales la nitrati.

Nu se recomanda sa fie tinuti cu Sumatrani si Botia macracantha.

In foarte multe referinte sunt confundati cu Rineloricaria sau Farlowella.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate