Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Animale pasari


Index » familie » Animale pasari
Ambystoma tigrinum (salamandra tigru)


Ambystoma tigrinum (salamandra tigru)


AMBYSTOMA TIGRINUM (Salamandra Tigru)

Clasa: Amphibia

Subclasa: Lissamphia

Ordinul: Caudata

Familia: Ambystomatidae

Genul: Ambystoma

Se caracterizeaza prin corpul alungit, membre scurte si coada bine dezvoltata. Morfologia cozii reflecta in general o viata predominant terestra si acvatica.

Salamandra tigra este o specie predominant terestra care intra in apa doar pentru reproducere si are coada conica. Aceste specii nu au capacitatea de a emite si receptiona sunete. Traiesc in paduri, pasuni, campuri cultivate, in vizuinile de sub pietre. Ele ies numai noaptea si dupa ploi, iar iarna pentru imperechere. La salamandrele tigra se produce fenomenul de neutenie. Acestea intra in apa doar pentru reproducere; neutenia poate fi partiala, in sensul ca nu toate speciile raman in stadiul larvar, sau totala, cand indivizii raman in stadiul larvar.Masculii au capul mare, ochi rotunzi, au culoarea galben-masliniu pe burta si au 12-13 santuri costale.

Intre lunile februarie-aprilie, femelele ataseaza oua de frunze, de tulpinile plantelor subacvatice, intr-un manunchi de 20-25 de oua. Larvele au culoarea verzuie sau maslinie dar pe masura ce cresc devin verzi iar in cateva zile apar petele galbene. Ouale stau in apa 15 zile, dar larvele raman pana la 5 luni. Exista si cazuri in care salamandrele adulte raman in apa toata viata.

Aceste specii sunt mancate de serpi, bufnite, iar larvele pot fi mancate de alte larve sau serpi de balta.

Salamandrele sunt pradatori acvatici eficienti

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate