Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Psihologie


Index » educatie » Psihologie
» MITURI SI PREJUDECATI CARE IMPIEDICA PACIENTUL CU DISFUNCTIE ERECTILE SA SE PREZINTE LA PSIHIATRU


MITURI SI PREJUDECATI CARE IMPIEDICA PACIENTUL CU DISFUNCTIE ERECTILE SA SE PREZINTE LA PSIHIATRU


MITURI SI PREJUDECATI CARE IMPIEDICA PACIENTUL CU DISFUNCTIE ERECTILE SA SE PREZINTE LA PSIHIATRU

Desi exista numeroase cauze psihogene ale disfunctiei erectile sunt la fel de numeroase miturile si prejudecatile. Acestea fac pacientul sa refuze determinarea psihogena si implicit ca acesta sa se prezinte la psihiatru sau la psihologul psihoterapeut. Vom trece in revista cateva dintre acestea.

Orice disfunctie erectile este o problema organica. Conform unor modele traditionale acceptate de bolnavi si cultivate de medici tulbu­rarile somatice nu ar putea sa aiba o cauza psihogena. Pacientul se considera "tare' din punct de vedere psihologic si sanatos psihic si, in consecinta, disfunctia erectila este doar un simptom organic, pro­vocat evident de o tulburare somatica.Doar un bolnav psihic grav are DE. Este cunoscut in masa de pacienti ca medicatia psihotropa recomandata in doze mari evident in bolile psihice grave poate produce o disfunctie erectila prelun­gita. De aici se face rationamentul invers, ca doar un bolnav psihic grav poate avea disfunctie erectila si deci doar aceasta ar fi impreju­rarea in care un pacient cu disfunctie erectila ar putea ajunge la psihiatru.

Tratamentul psihiatric provoaca DE. Publicul cunoaste faptul ca medicatia psihotropa, in special cea sedativa si anxiolitica are ca efect advers disfunctia erectila. in acest sens celebrul mit al ceaiului cu bromura din armata este o legenda perena. intrucat publicul nu cunoaste nici pe departe medicatia psihiatrica precum si faptul ca psihoterapia este o alternativa terapeutica va considera ca in nici un caz psihiatrul nu este acela care poate sa recomande un tratament pentru disfunctia erectila.

Psihiatrul te-ar putea considera nebun ca vrei sa ai erectie varsta a III-α. Tulburarile sexuale pot sa rezulte si din afectiuni medicale sau proceduri chirurgicale inerente unei patologii a varstei a III-a. Cei mai multi pacienti sunt dezinteresati de activitatea sexuala in cazul unor afectiuni acute "dar poate fi ingrijorat de ceea ce i-ar putea rezerva viitorul'.

Multe persoane se tem ca personalul medical ii va refuza daca vor vorbi despre problemele sexuale. Este de asemenea important de anticipat astfel de griji si de a le aduce la suprafata. Atitudinea psi­hiatrului este deseori asimilata de pacienti cu cea a celorlalti specia­listi desi evident ca nu exista o astfel de similitudine.

Psihoterapiile sunt bune doar in bolile psihice. Publicul nu cunoaste deloc sau foarte putin eficienta psihoterapiei in tulburari de sexuali­tate. De aceea considera ca doar bolnavii psihici ar putea beneficia de suport psihoterapeutic.

Daca partenera insista sa mergi psihiatru inseamna ca ea te con­sidera bolnav psihic. Uneori refuzul de a merge la psihiatru este generat de faptul ca initiativa este luata de partenera cunoscut fiind faptul ca femeile se documenteaza mai mult in ceea ce priveste sana­tatea si uneori exagerat in ceea ce priveste sexualitatea din revistele de popularizare. Aplicand prejudecata ca doar nebunii merg la psi­hiatru pacientii cu disfunctie erectila vor refuza contactul cu psihiatrul.

Doar tulburarile de orgasm se trateaza psihiatrie. Exista larg raspandita prejudecata ca doar orgasmul senzatie de placere deose­bita ar putea interesa psihiatria. De aici excluderea disfunctiei erectile de pe lista psihiatrului.

Doar femeile trebuie sa mearga psihiatru pentru o tulburare din sfera sexuala. Aceasta prejudecata este legata in disfunctia erectila de mitul hipocratic al isteriei boala psihica cu presupusa determi­nare genitala.

Viagra poate rezolva orice problema in ED. Imaginea deosebita pe care acest tratament "omnipotent' in disfunctia erectila o are face ca pacientii sa recurga direct la tratament cerand medicului disfunctie erectile familie recomandarea acestuia fara sa mai caute etiologia precisa a bolii.

Daca nu mai esti interesat de disfunctia erectila si sex va fi mai bine si vei putea rezolva alte lucruri. in sfarsit unele persoane impartasesc credinta reziduala rezultata din diferite practici orientale sau oculte dupa care sexualitatea consuma energia psihica si doar abstinenta este benefica. Disfunctia erectila este vazuta in aceste cazuri ca o adevarata binefacere.

Psihiatrul s-ar putea sa afle niste lucruri neconvenabile despre per­soana ta. Datorita faptului ca anamneza psihiatrica este mult mai amanuntita precum si credintei ca psihiatrii ar avea metode speciale disfunctie erectile a afla anumite lucruri pe care individul le tine ascunse, o serie disfunctie erectile pacienti prefera sa mearga la me­dicii somaticieni care au o abordare simpla, simptomatica pentru a-si putea pastra nealterata imaginea de sine.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate