Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Literatura


Index » educatie » Literatura
Nichita Stanescu, Necuvintele


Nichita Stanescu, Necuvintele


Nichita Stanescu, Necuvintele

1. antonimie:
realitatea-visul
despartind-unind

2. intr-una: Intr-una din zilele vacantei voi merge la mare.
intruna: Dupa spectacol ma batea la cap intruna!

3. a taia frunza la caini, a taia elanul, a-l taia capul

4. acel laser lingvistic = acel cuvant

5. In text se repeta verbul "a naste" ("nascand") care are rolul de a evidentia procesul creator, de a nuanta nasterea unei noi lumi.

6. Tema poeziei este creatia ca innoire a universului, o creatie a esentei lucrurilor.

7. Nichita Stanescu este un innoitor al poeziei prin faptul ca aduce atat elemente noi, cat si o altfel de gandire asupra poeziei moderne. Poezia "Necuvintele" se prezinta ca o arta poetica prin faptul ca poetul isi arat propria conceptie despre modelul de poezie. Din punctul de vedere al prozodiei poezia este lipsita de rima, cu exceptia strofei a treia in care primele doua versuri se repeta, iar celelalte versuri sunt alcatuite independent de poeziile clasice.

8. Strofa a doua evidentiaza dorinta autorului de a afla adevarul; adevar reprezentat de un singur cuvant. Nichita Stanescu se foloseste de o metoda a contemplarii, a filosofarii pentru aflarea acestui cuvant ce poate fi aflat numai in vis. In acest sens titlul este semnificativ, pentru ca descrie cel mai bine atmosfera create si anume aceea a necuvintelor.

9. "Necuvintele" reprezinta o arta poetica deoarece arata ideea autorului despre poezie si despre lumea inconjuratoare in general. Cu ajutorul limbajului, a temei, si a solutiei gasite de el pentru obtinerea unei noi lumi se contureaza o veritabila arta poetica.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate