Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Informatica


Index » educatie » Informatica
TENDINTE DE EVOLUTIE A INFRACTIUNILOR INFORMATICE


TENDINTE DE EVOLUTIE A INFRACTIUNILOR INFORMATICE


TENDINTE DE EVOLUTIE A INFRACTIUNILOR INFORMATICE

Din analiza datelor referitoare la criminalitatea informatica, putem evidentia urmatoarele tendinte de evolutie in viitor:

. Infractiunile informatice devin din ce in ce mai frecvente. Societatea informationala depinde din ce in ce mai mult de calculatoare. Componente importante ale vietii sociale sunt coordonate de sisteme informatice. Ca o consecinta, atacurile prin intermediul si asupra acestora se vor inmulti.

. Infractiunile informatice pot fi comise in zilele noastre de, virtual, orice persoana, si pot atinge, virtual, toate persoanele. Daca sistemele informatice constituiau, la aparitia lor, un atribut al mediilor stiintifice, militare si guvernamentale, in ziua de astazi, datorita cresterii performantelor corelata cu reducerea preturilor, ele au devenit disponibile pentru oricine.. Infractiunile informatice au un caracter din ce in ce mai mobil, si din ce in ce mai international. Procesarea electronica a datelor este din ce in ce mai mult convergenta cu domeniul telecomunicatiilor. Infractiunile informatice sunt in masura sporita comise prin intermediul retelelor de telecomunicatii.

. Infractiunile informatice si reteaua Internet constituie in mod special o atractie pentru gruparile crimei organizate. Anonimitatea oferita de retelele mondiale de calculatoare, precum si metodele de criptare a transmiterii mesajelor prin intermediul acestora, corelate cu imposibilitatea fortelor de mentinere a ordinii publice de a controla fluxul de informatii prezinta avantaje deosebite pentru    gruparile crimei organizate, inclusiv cele cu caracter transnational.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate