Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Informatica


Index » educatie » Informatica
Limitarile unui firewall


Limitarile unui firewall


Limitarile unui firewall

Pe langa avantajele certe ale folosirii unui firewall exista, de asemenea, o serie de dezavantaje si un numar de probleme de securitate care nu pot fi rezolvate prin utilizarea acestuia. Firewall nu ofera o solutie universala pentru rezolvarea tuturor problemelor de securitate ale unei retele conectate la Internet.

Restrictionarea accesului la unele servicii. Cel mai evident dezavantaj al folosirii unui firewall este ca acesta impune, de cele mai multe ori, restrictionarea sau blocarea accesului la unele servicii considerate vulnerabile, servicii care sunt insa solicitate intens de utilizatori (ex. TELNET, FTP etc.) totusi, acest dezavantaj nu este specific numai firewall-urilor, accesul la anumite servicii putand fi restrictionat la fel de bine la nivelul calculatoarelor gazda, in functie de politica de securitate a organizatiei.Protectia scazuta fata de atacurile provenite din interior.

În general, un firewall nu asigura o protectie fata de amenintarile interne. Un firewall, spre exemplu, nu poate opri o persoana din interiorul retelei de a copia informatii pe o discheta si de a le furniza apoi celor interesati.

Protectia scazuta fata de virusi. Firewall-urile nu pot asigura protectie impotriva utilizatorilor care aduc local, in arhivele Internet, programe infectate de virusi. Din cauza ca aceste programe pot fi codificate sau comprimate in mai multe moduri, un firewall nu le poate 'scana' in scopul identificarii semnaturilor virale. Aceasta problema a programelor infectate ramane si va trebui rezolvata prin alte metode, din care cea mai recomandata ar fi instalarea unui software antivirus pe fiecare statie din retea. Viteza de comunicare cu exteriorul. Un firewall reprezinta o potentiala gatuire pentru traficul dintre reteaua interna si exterior. Totusi, aceasta limitare nu constituie o problema in retelele legate cu exteriorul prin linii de mare viteza.

Fiabilitatea. O retea protejata prin firewall isi concentreaza securitatea intr-un singur loc, spre deosebire de varianta distribuirii securitatii intre mai multe sisteme. O compromitere a firewall-ului poate fi dezastruoasa pentru celelalte sisteme (mai putin protejate) din retea. Un contra argument la acest dezavantaj este faptul ca incidentele de securitate apar, mai degraba pe masura ce numarul de sisteme din retea creste, iar distribuirea securitatii intre acestea multiplica modalitatile in care reteaua poate fi atacata.
Tpuri de firewall:

Firewall la nivel de retea. Folosesc routere la nivelul caruia sunt definite regulile privind cine si ce are voie sa acceseze in reteaua privata. Aceasta tehnica se realizeaza prin filtrarea de pachete.

Servere proxy

Porti la nivel circuit : proxy local functionand ca un filtru de pachet.

În continuare vor fi prezentate fiecare dintre aceste blocuri componente si modul cum pot lucra impreuna intr-un sistem firewall.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate