Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Chimie


Index » educatie » Chimie
Metoda calometrica de analiza


Metoda calometrica de analiza


Metoda calometrica de analiza

Este o varianta a metodei de analiza cu autorul electrolizei. In aceasta metoda cantitatea de substanta depusa se determina in functie de cantitatea de curent electric consumat in procesul dat.

Electroliza se efectueaza la un potential care corespunde potentialului de depunere a metalului dat. Astfel C din solutie amoniacala se depune la un potential de 1V, Zn la un potential de -1.63V,ambele calculate in raport cu potentialul electrodului.

Terminarea depunerii unui element se determina dupa micsorarea brusca chiar pana la 0 a intensitatii curentului la un potential dat. cantitatea de curent electric consumat pentru electroliza se determina cu ajutorul culametrelor.Folosind formula lui Faraday se poate calcula cantitatea de metal depusa. Acesta metoda s-a extins si este folosita astazi si pentru procesele de determinare a substantelor organice capabile sa se reduca pe cale electrolitica. Astfel prin aceasta metoda se pot determina:nitrofenoli,acidul malei,acidul pieric si alte combinatii de natura organica.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate