Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Biologie


Index » educatie » Biologie
Ordinul Ricinulei


Ordinul Ricinulei


Ordinul Ricinulei

Este un grup redus de chelicerate, cuprinzand doar circa 50 de specii de talie mica (nu depasesc 9 mm lungime). Caracteristic grupului este prezenta unei excrescente dorsale cefalice - cucullus - care protejeaza anterior chelicerele si orificiul bucal, mascandu-le. Opistosoma are doar patru segmente bine dezvoltate, primele doua fiind atrofiate, iar ultimele patru de asemenea, formand un inel in jurul orificiului anal. Ventral, coxele apendicelor mascheaza sternitele. Dorsal, pe prosoma se gasesc doua stigme respiratorii - pozitie particulara, destul de rar intalnita. Chelicerele sunt in forma de cleste. La masculi, organele de acuplare se gasesc pe tarsele celei de-a treia perechi de apendice ambulatoare.Ecologia ricinuleilor este putin cunoscuta. Sunt specii care prefera locurile umede, miscandu-se lent; prada lor consta din termite, larve de insecte, mici miriapode, oligochete sau chiar nematode.

Sistematica grupului include o singura familie - Ricinoididae. Genuri mai cunoscute sunt Ricinoides (cu specii raspandite in Africa ecuatoriala de vest) si Cryptocellus (raspandit in zonele ecuatoriale si tropicale ale Americii de Sud).

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate