Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Biologie


Index » educatie » Biologie
» Achatina fulica Bowdich, 1822


Achatina fulica Bowdich, 1822
Achatina fulica Bowdich, 1822

Numit popular "melcul gigant african" este originar din sudul Saharei din Africa de Est. Literatura de specialitate consemneaza existenta si a altor specii de melci uriasi cu viata terestra. In acest context amintim: "melcul gigant" din Sahara, Achatina fulica Bowdich (fig. 17) din Africa de Est si Arachachatina marginata Swainson din Nigeria (fig. 18).

Fig. 17 Achatina fulica

Fig. 18. Arachachatina marginata
Melcul gigant african atinge un diametru de 326 mm si o greutate de 300 g.

In anul 1847 a fost introdus in mod constient in India, iar in anul 1925 in Japonia unde aclimatizarea lui a fost un esec. Transportat din intamplare, dupa 1845, in S.U.A. (California, Florida s.a.) si eliberat din neatentie a cauzat pagube serioase culturilor agricole, iar fecalele sale au creat mari probleme. In majoritatea tarilor importul si cresterea melcului gigant african sunt interzise prin lege si chiar pedepsite cu inchisoarea.

Achatina fulica depune 100-400 oua eliptice, a caror diametru masoara in jur de 5 mm. Fiecare melc poate depune mai multe ponte in fiecare an, de obicei in sezonul umed. Acesti melci isi depun ouale in gauri sapate in pamant sau pe suprafata solului stancos, in materie organica sau la baza plantelor. Dupa 10-30 zile eclozeaza puii care au o lungime de 4 mm si cresc cu pana la 1 cm pe luna. La varsta de 6 luni au o lungime de aproximativ 35 mm si pot fi deja maturi sexual. In functie de climat si de disponibilitatea de calciu, maturitatea sexuala se instaleaza la o varsta cuprinsa intre 6-16 luni. Durata medie de viata este de 5-6 (9) ani (www.nal.usda.gov/afsic)
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate