Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelorAfaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Management


Index » business » Management
» Cele trei realitati ale managementului durabil


Cele trei realitati ale managementului durabil
Cele trei realitati ale managementului durabil

Managementul durabil este bazat pe cele trei realitati: economia,elementul social,mediul,si trebuie gestionate in comun si intr-un mod armonios,pentru ca este posibil sa apar si conflicte in mare parte din timp.

Realitatea economica

Realitatea economica dispune de instrumente de gestionare in general fiabile,chiar daca sunt niste subiecte-garant ,tinand cont de unele derapaje ce au incetinit activitatea unor intreprinderi precum Enron,Credit Lyonnais,Suez.

Aceste instrumente de gestionare au ca finalitate introducerea unei viziuni clare a utilizarii resurselor financiare ,tehnice si intelectuale pe care fiecare parte o aduce intreprinderilor si organizatiilor.

Realitatea sociala

Realitatea sociala vizeaza contributia organizata si codificata a ansambluluide actori ai intreprinderilor si organizatiilorPrin definitie,interesele unora nu vorcoincide cu ale altora,aceasta realitate fiind una conflictuala ,insa destul de bine stapanita ,cel putin in emisfera Nordica(cu exceptia Rusiei).Printr-un system codificat de reprezentatii si de negocieri cel putin in Europa occidentala,a fpst asigurata o pace sociala de doua generatii.


Realitatea de mediu

Aceasta realitate este aceea pe care tocmai au descoperit-o generatiile actuale,responsabili ai intreprinderilor si organizatiilor ,si in fata careia acestea sunt practic deposedate.Aplicarea sistemelor de gestiune a managementului de mediu ramane mai degraba rudimentara,sau in cel mai rau caz,inexistenta in ziua de azi.

Cu toate acestea,realitatea mediului a cunoscut intr-o perioada de douazeci de ani (1980-2000), o dezvoltare fulminanta in industrie,ceea ce permite abordarea unei anumite maturitati.


Politica de confidentialitate


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate