Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Alimentatie


Index » sanatate » Alimentatie
» Calciul Și produsele lactate
Trimite pe WhatsApp


Calciul Și produsele lactate
CALCIUL ȘI PRODUSELE LACTATE


Calciul este un metal destul de ușor. (Fierul, in contact cu apa, ruginește.)

Exista o serie de metale deosebit de reactive chimic care, in contact cu apa, explodeaza, printre care și calciul. Este al patrulea metal ca reactivitate dintre toate, cel mai reactiv fiind litiul, al doilea bariul, al treilea, potasiul, al patrulea fiind calciul.

36% din scoarța terestra este formata din calciu. Cel mai frecvent din scoarța terestra este oxigenul (49%), siliciul (27%), ș.a. Un adult de 70 de kg are in corp 1 kg de calciu. 99% din calciul organismului se gasește in oase, 1% se gasește in sange și celule.
Calciul este metalul contracției musculare. Fara calciu, contracția musculara nu poate sa aiba loc. Reciproc, magneziul este metalul relaxarii musculare.

Calciul este factorul al patrulea (din doisprezece) de coagulare. Intervine in permeabilitatea și dinamica vasculara. Ajuta la producerea și eliminarea deplina, ajuta la solidarizarea celulelor intre ele (deci formeaza substanța ciment dintre celule).

Este antiinflamator (deci antireumatic).

Antiinflamator slab spre moderat și proglicemiant slab, (scade zaharul din sange). Efect benefic pentru diabetici, și nu numai.

Calciul combate insomnia. Se gasește in cantitați enorme in susan și legumele uscate. O sursa zdravana de calciu sau un tratament cu calciu corect condus poate sa indrepte probleme de ani de zile ale insomniei.

Calciul scade drastic frecvența cancerului de colon.

Avem 99% calciu in oase, sub forma unui compus – hidroxiapatita – care asigura forța și rezistența oaselor, și 1% calciu in sange. Daca avem suficient calciu in sange, inima va bate regulat. Daca nu avem suficient calciu in sange, inima incepe sa bata neregulat și astfel apar aritmiile cardiace. Una dintre cauzele aritmiilor, pentru ca mai sunt și altele, este insuficiența de calciu. Calciul activeaza doua enzime fundamentale care sunt deversate de catre pancreas in intestinul subțire. Daca avem un aport zilnic de 1 g de calciu vom reduce incidența hipertensiunii arteriale cu aproximativ 10=15%. Sunt o serie de medicamente numite blocante de calciu (Nifelipina, Nicardipina, Felodipina) folosite pentru a scadea valorile tensiunii arteriale.

Calciul reduce absorbția plumbului in oase (un metal foarte periculos daca ajunge sa se acumuleze in oasele noastre).

Persoanele care consuma calciu au o frecvența a reacțiilor alergice foarte, foarte scazuta – deci calciul scade frecvența și amplitudinea reacțiilor alergice atat a rinitelor alergice, a eczemei, dar și a astmului bronșic.


Ce face lipsa calciului?

rahitism la copii

stari de astenie, oboseala

reducerea toleranței la efort

scade concentrația psihica, performanțele intelectuale

osteoporoza

crize de tetanie (spasmofilie)

hipertensiune la adult

insomnie

rezistența organismului la stres este compromisa

aparuta la gravide, lipsa calciului predispune nou-nascutul la cataracta

pancreasul și cristalinul sunt cele mai sensibile organe la oxidare și se apara cel mai prost la oxidare


Cum ne putem oxida sau ucide?

sau/și fumam

sau/și bem cafea

sau/și consumam alcool

sau/și prajim (cel mai bine putem oxida daca prajim in ulei de floarea-soarelui), daca frigem, daca afumam

daca consumam dulciuri concentrate:

o       zahar, miere, bomboane, ciocolata, torturi, prajituri

alcool

Aceștia sunt factori puternici pro-oxidanți, pro-cancer, pro-imbatranire, pro-cataracta, pro-diabet zaharat.


Cum putem sa ruginim cat mai repede?

Folosind toate cele de mai sus.


Necesarul de calciu zilnic = 0,8 - 1,2g/zi (1,5 g pe zi – in situații de munca intensa sau stari fiziologice speciale, cum ar fi graviditatea).

Lista surselor de calciu (in mg/100g produs):

semințe de mac (nu se recomanda, deoarece sunt iritante grastric și constipa)

prune uscate (sunt recomandate). Conțin 840mg/100g produs.

susanul

cartoful

pulberea de roșcove (planta inrudita cu fasolea – face niște teci din care, daca sunt faramițate și date prin rașnița, rezulta o pudra asemanatoare cu cacaua.) Gustul este identic cu cacaua, dar spre deosebire de cacao (care scoate la greu calciul din oase), pudra de roșcove baga la greu calciu in oase. Așa cum cacaua este pro-alergizanta, pudra de roșcove este anti-alergizanta. Pudra de roșcove se gasește la orice fel de plafar. Are gustul perfect de cacao. Este o sursa excepționala și de fier – 13,5mg/100g produs (cea mai tare carne are 3,5g/100g).

soia conține cel mai echilibrat raport dintre toate alimentele cunoscute de calciu-magneziu (260mg/100g produs calciu și 242mg/100g produs magneziu). Nu numai ca aceasta planta conține cantitați suficiente de calciu, dar mai furnizeaza și cel mai puternic fixator cunoscut de calciu, care este hormonul estrogen de natura vegetala.

migdale

ciuperci

morcov

alune

creson

lemnul dulce

semințe de in

Acestea sunt alimente foarte bogate in calciu. Undeva, in zare, este și laptele de vaca… JPrincipalii factori care contribuie la absorbția calciului și la fixarea acestuia in organism (mai ales in oase):

exercițiul fizic regulat

hormonii fito-estrogeni

Ani de zile s-a considerat ca vitamina D este baza absorbției de calciu. (D1 exista in laptele de femeie, mai puțin in laptele de vaca; D2 in vegetale; D3 in lumea animala; se pare ca mai exista pana la D10, dar cu efecte foarte slabe, aproape neglijabile). Insa au trecut niște ani și s-a vazut ca vitamina C este de vreo 10 ori mai puternica la fixarea calciului in oase.


Vitamina C

citricele in special

dar varza conține de 4 ori mai multa vitamina C decat citricele

kiwi (300mg/100g produs, deci de 5 ori mai multa decat citricele)coacazele negre, de 6 ori mai multa

maceșele – recordmenul vitaminei C

Vitamina C este cea mai termolabila dintre toate vitaminele. La fierbere se distruge in proporție de 19%. Acidul citric și citrații (in lamaie exista acid citric aprox. 5-9% din masa totala a lamaii) sunt fixatori de doua ori mai puternici decat vitamina C.


Siliciul

apa de baut dizolva siliciul și il aduce in corpurile noastre, acesta fiind de 2 ori mai puternic decat acidul citric și citrații la fixarea calciului.

Este un semi-metal care are proprietați deosebit de puternice in a ne crește rezistența impotriva tuberculozei (TBC) și a cancerului. Deci preferabil este sa nu consumați apa distilata pentru ca nu conține siliciu. Veți avea apa distilata și doar atat.


Borul

este un fixator și mai puternic decat siliciul

se gasește in cantitatea cea mai mare in coaja de mar și de para


Hormonii estrogeni de natura vegetala, respectiv exercițiul fizic regulat

Hormonii fito-estrogeni de natura vegetala – au absolut toate efectele benefice ale hormonilor naturali, adica al calciului pe care il face corpul, dar niciunul dintre efectele adverse ale sale, ca de pilda, hormonul pe care il produce corpul este și hormon de creștere. Ce creștere? Tumorala. Deci poate da suprastimulare pe san, pe col uterin sau pe prostata și in acest caz hormonul fito-estrogen de natura vegetala bareaza receptorul hormonului natural și face ca acesta sa nu mai acționeze ca factor de creștere pe san, col uterin sau prostata.

Care sunt cele mai bogate surse de hormoni fito-estrogeni?

1.      spirulina - cea mai bogata sursa, dar lasata totuși pe locul 2, pentru ca nimeni nu poate consuma pe zi 100g.

2.      soia

3.      granulele de polen conțin cantitați redutabile de hormon estrogen

4.      frunzele de papadie

5.      frunzele de marar

6.      semințele de marar

Unul dintre popoarele care consuma cantitați enorme de soia pe cap de locuitor se numește China. In China și Japonia, dar și la indieni, nu exista termeni pentru bufeuri de caldura, tulburari de calciu.

Una din 3 europence sau americance va face osteoporoza dupa menopauza. Una din 188 de femei din China, Japonia sau India va face osteoporoza dupa menopauza.

Cauza? Soia.


Exercițiul fizic

introduce și menține calciul in oasele ai caror mușchi sunt exersați

daca vom exersa toate grupele musculare (iar flotarile sunt un exercițiu aproape complet)

inotul este cel mai bun exercițiu fizic

practic va trebui sa exersam toate grupele musculare pentru a avea calciu in toate oasele noastre

genoflexiunile aduc calciul in oasele picioarelor, in zona lombara și cam atat, dar combinand cat mai multe tipuri de exerciții fizice vom avea calciu in toate oasele noastre.


BAZICITATEA INDUSA IN ORGANISM DE CATRE ALIMENTAȚIE


Alimentele care induc bazicitate in organism – toate alimentele de origine vegetala induc bazicitate in organism:

fibrele vegetale sporesc absorbția și fixarea calciului in organism. Au proprietatea de a scadea sinteza estrogenului in corpul feminin.

Manganul este un fixator important de calciu.


PRINCIPALII ELIMINATORI DE CALCIU


teobromina (cel mai puternic eliminator de calciu), se extrage dintr-o planta numita teobroma – cacao. Deci cacaua, ciocolata și derivatele conțin teobromina in cantitați redutabile – cel mai puternic eliminator de calciu cunoscut.

Pe locul 2 este cafeaua (cafeina). Cafeina se gasește in cafea, cacao (cacaua o conține și pe prima – teobromina - și pe a doua – cafeina).

Cola

Ceai verde

Ceai negru

Ceai rusesc

Anumite medicamente (antinevralgic, fasconal, cofedol)

Alcoolul

Fumatul

Dieta lactata la adulți – scoate calciul din oase. La examen (la facultate) am fost intrebat de ce produsele lactate nu constituie sursa de calciu.

o       1. dintr-un aliment, ca sa se absoarba calciul, raportul calciu-fosfor trebuie sa fie peste 1,6. In produsele lactate, cel mult raportul este 1,2 (in branza).

o       2. Lactatele sunt un produs care induce aciditate in organism. Daca un produs induce aciditate in organism, corpul nostru este, poate și trebuie sa funcționeze bazic, și bazic va funcționa, și atunci ia calciul din oase și coloana vertebrala sub forma de hidroxid de calciu (o baza deosebit de puternica) intr-o cantitate mai mica, și dicarbonat de calciu (o baza ceva mai slaba) intr-o cantitate ceva mai mare. Tamponeaza acidul, il transforma in baza astfel incat corpul sa poata funcționa mai departe, iar calciul se elimina azi, se elimina maine, se elimina 20 de ani și ajung sa fac osteoporoza, sa ma garbovesc, genunchii sa se indoaie. Deci induce aciditate in organism.

o       3. Raportul de acizi grași nesaturați (uleiuri) și supraacizi grași saturați (grasimi solide la temp. camerei) in produsele lactate este de 1/1. Deci cat e saturat, cat e nesaturat? Ca acest calciu sa se absoarba, trebuie ca nesaturatul sa fie macar de 3 ori mai mult decat cel saturat. Acestea sunt argumentul pentru care produsele lactate nu sunt sursa de calciu.Bauturi carbogazoase de orice fel. Apa minerala = apa cu minerale. Apa minerala in Romania = apa carbogazoasa, și astfel noi aducem in corpul nostru acid carbonic care este acid, și daca este acid și eu il bag in baza, corpul fura calciul din oase pentru a tampona acidul, a-l transforma in baza și calciul se elimina incontinuu.

Exista unele medicamente care pot sa scoata calciul din oase, dar la administrare prelungita: Diclofenac, Codeina, Clorzoxazona – luata pentru durerile de spate (cuplaj tun, daca nu cedeaza, se intra in operație). Daca luam 2 sapt, nu sunt riscuri, dar daca luam zilnic Diclofenac luni de zile, acesta poate sa scoata calciul. Toata clasa Aspirinei: Aspirina, Algocalmin, Antinevralgic, Paracetamol, Diclofenac, Indometacin, Piroxicam, etc. Diureticele, precum Furosemid, Nefrix (in hipertensiune arteriala), Indapamid (in HTA). Acestea scot sarea și apa din organism, dar mai scot și calciul. Daca luam tratament prelungit, scapam și de calciu și de toate vitaminele hidrosolubile (toate D.-urile și vit. C). Anticonvulsivantele, in special Fenobarbital și Fenitoin. Antidepresivele. Medicația citostatica care se da in cancer scoate calciul. Anticoagulantele, in special Trombostop. Dieta hierproteica de origine animala (carnea de porc nu intra la nivelul dietei hiperproteice, deoarece conține 13-18% proteine, dar carnea de vita are 20-22%). Orice fel de carne induce aciditate in corp. Orice aliment care induce aciditate in corp este sau va fi un eliminator de calciu.


CE ALIMENTE INDUC ACIDITATE IN CORP?

carne

lactate

oua (și icrele)

alimente alterate (muraturile, moarea, borșul de putina)

fructele necoapte

cerealele decorticate (faimoasa paine alba)

apa „minerala” (apa minerala in sens normal, chimic, este ceea ce ințeleg chimiștii apa plata)

consumul frecvent al dulciurilor concentrate

alimente bogate in acid oxalic. Exista 5 alimente foarte, foarte bogate in acid oxalic. (Daca vreau sa am garanția ca absorbiți fier, de pilda ca sa absorbiți fier, eu logic trebuie sa va mai dau ceva. Acel ceva trebuie sa fie o sursa de vit. C și o sursa de clorofila.) Prea puțini doctori dau clorofila (vit. C mai dau unii). La fel și cu calciul. Daca vreau sa se absoarba calciul, trebuie sa va dau o combinație favorabila absorbției, dar daca vreau sa va rad rinichii, va dau oxalat de calciu. Conține calciu, dar rupe rinichii. Și atunci exista o serie de alimente deosebit de bogate in acidul oxalic, de 7 ori (unii zic de 2 ori) decat calciul, care nu numai ca determina baraj de absorbție de calciu, ci, culmea, se absorb, trag calciul spre acid oxalic, formeaza o sare – oxalatul de calciu – care nu-i mai da drumul la calciu și formeaza niște cristale care trec zgariind zona renala, ureter, vezica urinara pana se elimina. Aceste alimente sunt: spanacul (frunzele tinere; frunzele mature nu mai au proprietatea aceasta), ștevia, macrișul, sfecla roșie, loboda. Aceste alimente trebuie consumate cat mai rar. Exista persoane – bine fac – care consuma suc de sfecla roșie. Crește dramatic imunitatea cu o forța anticancer mare și de asemenea da necroza și lipsa de oxigen a celulelor canceroase. Culmea, acidul oxalic ramane in fibre și aproape nu trece deloc in sucul de sfecla roșie, deci sucul poate fi consumat.

Sarcinile repetate și alaptarea prelungita. La 3 sarcini mai e cumva, dar de la 4 in sus organismul mamei pierde foarte mult calciu, cu atat mai mult cu cat perioada de alaptare se prelungește. Recomandabil, copilul sa fie alaptat 6-9 luni. Peste 9 luni sistați alaptarea, pentru ca pierdeți mult calciu.

Sedentarismul și excesul ponderal.

Sarea. Cu cat mai mult consumam sare, cu atat mai mult avem pierderi de calciu.

Exista anumite boli (diabetul zaharat; secreția prea multa a hormonului de creștere dupa perioada de creștere – se numește apomegalie – produc pierderi de calciu. Sursa sau excesul de secreție a unor hormoni din glandele suprarenale provoaca acest lucru. Hipertiroidia face același lucru. Ciroza hepatica poate produce eliminare de calciu.)

Exista persoane care sunt operate mult prea repede și mult prea devreme de catre medicii chirurgi cand sufera de ulcer gastro-duodenal. Exista situații cand este absolut necesar sa fie operați, din cauza unui ulcer care risca cancer sau hemoragie cu efecte dezastruoase, dar nu va dați sa fiți operați prea repede de stomac. Persoanelor operate de stomac li se taie cel puțin 2/3, cel mult Ύ din stomac, și mai ramane un mic bont. Aceste persoane vor avea pe parcursul intregii vieți ulterioare probleme foarte serioase in primul rand cu absorbția calciului și in al doilea rand cu absorbția vit. D12. De ce? Stomacul produce o substanța numita factor instrinsec, care impreuna cu vit. D12 o leaga (?) și o duce in vilozitațile intestinale de unde aceasta se absoarbe. In lipsa factorului intrinsec, vit. D12 aproape ca nu se mai absoarbe. Aceasta se intampla foarte frecvent in gastritele atrofice și mai ales la rezecție gastrica. Capitalul calcic al organismului este similar unui cont bancar la varsta adulta. Deci oasele rezistente se cladesc in anii tinereții. „Cum iți așterni, așa dormi.”


REȚINEȚI


Pentru calciu prima data trebuie sa ne gandim la:

1.      fixatori de calciu. Cu cat sunt mai de forța, cu atat mai bine.

2.      Lipsa eliminatorilor.

3.      Importanța semnificativa a surselor și aportului de calciu.

Pentru orice investiție pe care o vom face in sanatate, vom culege roadele tot in sanatate. Orice investiție pe care o vom face in boala, vom culege roadele, adica boala. Investiția in sanatate duce la sanatate. Investiția in boala nu se va lasa prea mult așteptata.


LAPTELE ȘI PRODUSELE LACTATE


Omul este singura specie din regnul animal care mai consuma lapte dupa ce a fost ințarcat. (Pisica, daca ii pun eu lapte mai bea. Ea singura nu bea.)

Laptele este cel mai bun aliment pe care o femela mamifera il poate oferi puiului ei. Dupa ce l-a alaptat, gata. Pe glob, omul consuma laptele anumitor specii animale (vaca, capra, bivolița, etc.); dar nu intotdeauna un obicei stravechi este și bun. (Pana in anul 1860 fumatul era recomandat de catre cadrele medicale ca remediu sigur impotriva bolilor de plamani. Foarte mulți doctori recomanda in zilele noastre consumul de vin roșu pentru sange sau pentru creșterea tensiunii. Adevarul: Daca doriți sa faceți ciroza și cancer – consumați cat mai mult vin roșu și s-ar putea sa nu scapați nici de tensiune.) Nu intotdeauna orice obicei vechi este bun. Puteți spune: laptele, proporție echilibrata, proteine indulcite, lipide, la fel calorii (65%) – fix cat un mar și fix cat o banana (dar banana nu prea coapta, caci banana coapta, cand are puncte negre pe ea, zboara la 99-100 calorii). Conține majoritatea mineralelor și vitaminelor (laptele). Sa o luam in detaliu:

Laptele de vaca conține o mare parte de aminoacizi aromatici și ramificați care reduc utilizarea proteinelor sale.

Are un slab conținut enzimatic. Lucrul acesta ii afecteaza in special pe copiii alimentați cu lapte de vaca. Vorbim de laptele de vaca pentru ca este peste 90% din laptele care se consuma in Romania. Putem vorbi și de alte tipuri de lapte, care se comporta 85-90% ca și laptele de vaca.In laptele de vaca exista o proteina – betalactoglobulina. Ea este proteina alergizanta sau cel mai alergizant factor din laptele de vaca. Aceasta exista in toate tipurile de lapte și este implicata in apariția alergiei respiratorii la copii, in eczeme, in colicile abdominale rebele la copii…

Produce incarcarea cu amoniac a sangelui la copilul mic – amoniac care este nefrotoxic, neurotoxic, scazand funcția cognitiva și indicele IQ. Ce inseamna aceasta? Indicele de inteligența.

Laptele de vaca la copii poate da colici abdominale severe. Daca aveți un copil mic și vreți sa nu mai aiba colici, un remediu sigur și aproape imediat este uleiul de in alimentar. Ia colicile abdominale cu mana. Se da pana in varsta de 1 an, o picatura/luna varsta pe zi (are 5 luni, ia 5 picaturi pe zi, ori toate odata, ori imparțite). Daca ii vreți și cu imunitate zdravana și mai deștepți, luați ulei de in.

Laptele de vaca a fost facut pentru vițel, ca sa creasca și el. Conține factori de creștere pentru vițel, dar conține pentru puiul de om și pentru cei ce il consuma factori de creștere tumorala și hormoni de creștere la greu. Puiul de om ajunge sa aiba greutatea intre 7-7,5 kg la varsta de 6 luni, in timp ce puiul de vaca ajunge sa aiba intre 150-200 kg la 6 luni. Deci cum crește unul și cum zboara in kg altul? Acei factori de crește ii determina celui mic probleme foarte serioase inca de cand este mic.

Conține o mare parte aminoacizi aromatici care, trecand in intestinul gros, se vor transforma sub acțiunea microflorei microbiene in compuși fenolici iritanți cu potențial cancerigen. Corpul poate face din proteina laptelui de vaca factori de creștere tumorala. Sunt deja studii clare, certe, dovedite, ca proteina din lactate reprezentand 85-87% din toata proteina din lapte, se numește cazeina. Este cel mai cancerigen produs de origine animala.

Fierberea distruge 50-80% din vit. C, unii spun chiar 90%.

In momentul in care cineva stranuta, noi spunem ca a racit. Daca ii curge nasul, spunem ca a racit. Fals. Cand cineva stranuta sau are salve de stranuturi, in 75% din cazuri este alergic. Abia in 25% din cazuri este racit. Cui ii curge nasul, in 80% din cazuri este alergic și in 20% din cazuri este racit.

Laptele de vaca are proprietatea de a produce mucozitați la nivel nazal, bronșic, intestinal, ce cresc riscuri infecțios și astmatic.

Se reduce astfel absorbția principiilor alimentare (proteine, glucide, lipide, a mineralelor și vitaminelor) favorizand absorbția toxinelor.

Laptele de vaca conține și stamina, adica principala substanța proalergica și in afara de asta, inca vreo 20 de substanțe, toate cu potențial alergizant mare (cea mai puternica, betalactoglobulina, și histamina).

O persoana astmatica, daca vrea sa aiba imbunatațiri spectaculoase ale bolii, in sensul scaderii drastice a simptomelor și a pastilelor, in primul rand suspenda produsele lactate, muraturile, cacaua, și carnea de porc. De ce? Din ele, cu excepția cacaua, produsele acestea conțin cantitați redutabile de histamina, și astmaticii care renunța total la acestea patru, la aprox. o luna, o luna și jumatate, se vor simți de departe mai bine. De ce? Aceasta substanța, histamina, se elimina din corp prin metabolizare aprox. dupa o luna, chiar 2 luni, deci dureaza. Iar daca am luat o data branza, ca astmatic, mai trec inca 2 luni pana sa se elimine – mare atenție! La astmatici mai sunt și alte alimente de evitat: carnea de ton, sardina, anșoa, orice aliment fermentat sau alterat și arahidele. Acestea, daca un astmatic le evita, dar primordial pe cele patru, beneficiile vor fi majore. Și ca prevenție sau tratament natural, va recomand ulei de in, pentru astmatici chiar la doza anticancer – o lingura pe zi in prezența uleiului de masline și cuișoare cat va ține stomacul.

Laptele de vaca are de 2 ori mai puțina galactoza (?) decat laptele uman, iar creierul copilului din aceasta cauza poate avea foarte serios de suferit. Cel mai bogat aliment cu calciu este branza de vaca – 983mg/100g produs. (963mg/100g produs semințele de mac.)

Dar din branza de vaca nu se absoarbe calciul, de aceea nu am trecut-o la lista surselor de calciu.

Laptele de vaca este de 3-4 ori mai bogat in saruri minerale pentru ca este pentru consumul vițelului, nu uman, determinand o sarcina pe rinichi deosebit de puternica – sete copilului mic. Cand cupleaza sete, cupleaza și foame. Și poate sa mearga in supragreutate, și ulterior, poate sa o ia de mic, chiar și obez, și diabetic. 1 kg de branza se face din 6-10 l lapte. Ce se intampla cu tot ce conține acel lapte? Se concentreaza proteinele (3,5; in branza 24), glucidele se concentreaza și ele, grasimile se concentreaza și ele. Se mai concentreaza și sarea, ajungand sa conțina sare in ea insași multa, și nu mai trebuie sa ii pun eu sare, caci are sare in ea. Laptele de vaca conține 0,5g sare, dar prin concentrare poate sa ajunga la 3g/kg și chiar peste. Orice proteina care intra in corpul nostru, cu foarte mari excepții, este feliata (la inceput grosia). Proteina inseamna „tren,” tren format din vagoane. Fiecare vagon inseamna aminoacid. Trenurile acestea, ca sa fie absorbite, cel mai adesea sunt feliate grasial la nivelul stomacului – cate 5-7-12 vagoane din 50. și cand au ajuns in intestin sunt feliate vagon cu vagon. Așa ar trebui sa se intample. Numai ca nu se intampla așa intotdeauna, ci se intampla altfel: Ajung alimentele sau proteinele animale (la cele vegetale nu se intampla așa), ajung la nivelul stomacului (…), ajung in intestinul subțire și cand ne-am așteptat sa fie feliate pana la nivelul de vagon, nu se feliaza la nivel de vagon, ci se feliaza tot pana la nivel de cate 5-7 vagoane legate impreuna, se absorb sub forma asta și corpul, cand le vede in sange, zice: Stai un pic, pai ce e in corp? Eu nu va recunosc. Și iși face anticorpi impotriva lor ca sa le distruga. In momentul in care le distruge, partea proasta este ca aceste 5-7 (unii zic 10) vagoane seamana foarte bine cu membrana care invelește celula nervoasa, seamana foarte bine cu structuri din pancreas, seamana cu structuri din articulație și din alte zone, și chiar din rinichi și in momentul in care corpul da in aceste proteine feliate (peptide), practic ajunge sa dea in celulele sale proprii, distrugandu-le, și așa apar bolile autoimune.

Cauza de baza a diabetului zaharat la copii este laptele de vaca. Scrie in cartea Studiul China. Cel mai mare consumator de produse lactate din lume pe cap de locuitor – SUA. Cea mai mare frecvența a osteoporozei cunoscuta din toate țarile, de departe este SUA. Cea mai mica frecvența a osteoporozei este in Africa de Sud și in China. Cel mai mic consum pe cap de locuitor de lactate – Africa de Sud și China.

Cuprul – daca avem cupru nu facem reumatism. Cuprul, in produsele lactate este la un nivel foarte redus. Este un metal care ne protejeaza și impotriva cancerului.

Laptele de vaca conține acid miristic. Este un acid gras cu 14 atomi de carbon care este de 2-4 ori mai periculos decat colesterolul la infundat vasele și este și cel mai puternic factor de creștere a colesterolului.

Produsele lactate conțin colesterol, dar in cea mai mare parte, oxidat, care este și mai periculos decat colesterolul obișnuit. Lactatele nu conțin componenta de baza a uleiului de in sau acizi grași Omega 3, ceea ce are efecte foarte serioase, proreumatice, inca din copilarie, cu probleme pentru celula nervoasa in special.

Produsele lactate, și mai ales branza, sunt cele mai pro-constipante dintre toate alimentele. 90% dintre persoanele care au sau vor avea cancer, au fost sau sunt constipate. Feriți-va de constipație. Cel mai bun remediu anti-constipație sunt semințele de in. 2 linguri (nu 3!) zi de zi ne scapa de constipație in 2 saptamani. Tarațe și cereale – remediu excepțional anti-constipație.


Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate