Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Desen tehnic


Index » inginerie » » tehnica mecanica » Desen tehnic
COTARE - insumarea alegerilor pentru fiecare factor


COTARE - insumarea alegerilor pentru fiecare factorCOTARE

Pentu profilul de fatada si pentru cel de culise cotarea cotarea se face prin insumarea alegerilor pentru fiecare factor (pentru toate cele 6 serii din cadrul ppofilului respectiv) .

Se coteaza :Cu "0" factorii care au una sau nici o alegere (0/0 , 1/1 , 1/0 . 0/1);

Cu "" factorii care au un numar aproximativ egal de alegeri simpatice si antipatice (situatiile 3/3 , 3/2 , 2/3 , 2/2 , uneori 2/4 si 4/2);

Cu "+" factorii care au preponderent alegeri simpatice (2/1 , 3/1 , 4/1 , 5/1 , 6/1 sau 2/0 , 3/0 , 4/0 , 5/0 , 6/0);

Cu "-"factorii care au preponderent alegeri antipatice (0/2, 0/3 , 0/4 , 0/5 , 0/6 , sau , 1/3 , , 1/5 , 1/6) .

ELEMENTE INTERPRETATIVE

Forma reactiilor

Zh

Tandrete individuala cu privire la o persoana, familie, religie, rasa, popor, natiune. Nevoia de feminitate; instinct matern. Frecvent la indivizii medii si rar la cei indreotati spre cultura.

Zh-

Tandrete fata de colectivitate, iubirea aproapelui. Nevoie de cultura. Refularea tandretei individuale si a feminitatii. Se intalneste in isteria de conversie. Rar la subiectii medii (mai ales la senili). Indice de umanizare.

Zh

Tandrete satisfacuta, deseori infantila. Frcvent intre 3-4 ani si la pubertate, post-analian sau post-coitum. La schizoizi, isteroizi si mai ales in isteria de angoasa.

Zh

Tandrete intersexuala saai bisexuala. Ambivalenta fata de feminitate sau fata de homosexualitate. Frecvent intre 3-4 ani si la paranoizi. Nevroza obsesionala. Rar la subiectii medii.

ZS+

Nevoia de virilitate, de activitate, de agresivitate, sadism. Frecvent la subiectii medii. Rar la subiectii cultivati si civilizati.

ZS-

Spirit cavaleresc fata de colectivitate. Spirit civilizator. Orientarea agresivitatii spre propria persoana. Inactivitate, masochism. Frecvent intre 20-30 de ani. Nevroza obsesionala, homosexualitate, melancolie. Rar la subiectii medii. Semn de umanizare.

ZS 0

Virilitate. Activitate satisfacuta. Satisfactie fata de agresivitate, de sadism. Frecvent intre 3-4 ani, la batranete, la bolnavii mintal agitati, la catatonici, melancolici, ucigasi dupa comiterea faptei cand intervine detentia.

ZS+/-

Constitutie bisexuala, intersexuala. Ambivalenta fata de nevoia de virilitate si de sadomasochism. Bizarerie. Frecvent la senili. Ipohondrie, homosexualitate. Rar la subiectii medii.

Ze

Spirit de justitie extins asupra colectivitatii. Bunatate, toleranta, dorinta de a face bine, caritate, pietate, cenzura, etica interioara. Frecvent intre 20-30 de ani. Isterie de conversie, schizofrenie. Rar la criminali, semn de umanizare.

Ze-

Acumulare inconstienta de efecte brutale (furie, ura, razbunare). Intoleranta, tensiune interioara, neliniste, teama de sine insusi. Frecvent intree 5-6 ani si la batranete. Epileptici, candidati la sinuciere, ucigasi. Rar in isteria de anxietate si la subiecii cultivati.

Ze

Ambivalenta: sa fie inger sau demon, bun sau rau, Abel sau Cain. Frecvent intre 19-20 de ani si la batranete. In isteria de angoasa, reactii criminale, nevroza obsesionala.

Ze

Descarcarea afectelor brutale. Stari post-paroxistice. Frecvent in vasonevroze, migrene, balbaiala, epilepsie, isterie, manie, melancolie. Frecvent la toate varstele. e0,d0 poate arata lipsa motivatiei.

Zhy

Nevoia de a se exhiba, a se afisa, a juca un rol. Frecvent la copilarie si la batranete. Debilitate mentala, isteroepilepsie si psihoze circulare.

Zhy-

Pudoare, repulsie de a se da in spectacol. Lume ireala, imaginativa. Cenzura morala severa, de origine exterioara. Frecvent la pubertate si in prepubertate. In homosexualitate. Rar in istria de conversie. Semn de umanizare cu e+.

Zhy

Ambivert: trebuie sa se afiseze sau sa se ascunda ? Frecvent la pubertate, in isteeria de angoasa, la criminali.

Zhy

Nevoia de a se da in spectacol    a fost satisfacuta. Frecvent intre 3-6 ani si la varstnici. In reactii criminale, nevroza obsesionala, manie.

Zk-

Adaptare la lumea exterioara. Deseori refulare, inhibitie. Frecvent pe masura inaintarii in varsta. In isteria de conversie, de angoasa, manie. Rar in melancolie. l-, k- inseamna sentimente de culpa, teama de pedeapsa.

Zk

Egoism, egocentrism, autism, narcisism, formarea de imago. Introiectie, logica formala. Gandiree rationalista. Eul ce ia pozitie. Frecveent la suparare. Depresie. Rar la subiectii medii, in isteria de conversie.

Zk

Ambivert in domeniul autism-adaptare, , egoism-adaptare, formarea de imago-uri adaptative. Despartire. Cenzura realista ce asigura apararea intereselor. Frecvent intre 7-8 ani si la pubertate. In nevroza de angoasa, reactii criminale, obsesii. Semn de umanizare cu p+.

Zk

Slabirea eu-lui, satisfacerea narcisismului, a egocentrismului, a egoismului si autismului. Dezinteres. Frecvent la batranete, in schizofrenie, in epilepsie in stadiul postparoxistic. Cu l0 predispozitie la imoralitate.

Zp

Inzestrat cu constiinta de a fi posedat. Fuziune cu obiectul, cu o idee. Vointa de a fi puternic. Intuitie. Inflati psihica. Inclinatia amoroasa. Eul spiritual. Frecvent 13-30 ani, la paranoizi. Rar la subiectii medii. Semn de umanizare.

Zp-

Proiectie. Nevoia care ameninta subiectul nu devine constienta dar actioneaza prin proiectie. Predispozitie spre contemplare, ocultism, magie, misticism. Domeniu al incomnstientului. Frecvent la batranete si in copilarie. In epilepsie, psihoze circulare, dramomanie, crima si la subiectii medii.

Zp

O tendinta a nevoii se indreapta spre constient, cealalta ramne in inconstient. Reactie partenerului dualist abandonat, sentiment de abandonare(k0). Frecvent in copilarie, dupa detasarea de sub influenta mamei, la homosexuali, la paranoizi si al cei cu tendinte suicidare.

Zp0

Eliminarea unei dorinte independent de constiinta nevoior. Constiinta nevoilor. Fuziune manifesta cu obiectul, cu ideaa, etc. Frecvent intre 19-20 ani, la entuziastii isteroizi, in ipohondrie. Rar la batranete.

Zd

Cautarea unui nou obiect , nevoia achizitionarii de valori obiectuale. Cupiditate. Tendinta de a rivaliza. Risipa. Tendinta spre depresie ( cu k+ si s- sau s0). Frecvent intre 7 si 8 ani si in senilitate; la homosexuali si la depresivi.

Zd-

Renuntare. Fidelitate fata de obiect. Fixatie pe un obiect vecgi. Zgarcenie. Gust de colectionar si a pastra obiecte vechi, de valoare. Conservator. Analitate reprimata. Frecvent intre 20 si 30 de ani si la subiectii culti. Rar la depresivi, homosexuali si la escroci.

Zd

Ambivalenta in cautari: sa ramana fidel vechiului obiect sau sa-si gaseasca un altul. Criza de fidelitate fata de obiect. Cautari nesigure.

Zd0

Agitatie si cautare la intamplare pentru procurarea de noi obiecte cu m-. Stoparea cautarii obiectului cu n+. Lipsa de motivatie cu e0. Frecvent la subiectii normali peste 18 ani. Balbaiala, reactie criminala, hipomanie, manie.

Zm

Dorinta de acrosaj. Fidelitate pentru obiect. Teama de a pierde obiectul iubirii. Grija de a-si asigura securitatea personala. Frecvent intre 20-30 ani si la batranete, ipohondrie, sexualitate.

Zm-

Dorinta de a se detasa de obiecte vechi. Insingurare, abandon. Oralitate redusa. Frecvent intre 5-12 ani si la subiectii culti. In epilepsie, manie, dramomanie si in isteria de conversie. Indice la umanizarii cu p+.

Zm

Ambivalenta: intre a se detasa de vechiul pbiect saua    se acrosa de el. Criza de relatie. Mentine o legatura fara sa o faca cu placere, ceea ce il face nefericit. Frecvent intre 3-4 ani si la batranete. Nevroza obsesionala si depresie.

Zm0

Acrosaj inclestat. "Copil crampon"    oboseala in acrosaj. La cei cu ganduri sinucigase. Frecvent in copilarie, la pubertate, si pe masura ce trece timpul. In isteria de angoasa.

COMBINAREA FACTORILOR

d+ m0

Grupa II de profiluri C (include C3 si C4). Legatura nefericita. Partial reactie hipomaniaca. Neplacere.

Lipseste

d0 m-

Grupa II de profiluri C (include C3 si C4). Legatura nefericita. Partial reactie hipomaniaca. Neplacere.

Viata comuna, lipsita de fericire, uniunuea dualista nefericita (sot, parinte, amic). Subiectul se agata, desi este deja detasat.

d+ m-

Grupa III de profiluri C (include C5, C6, C7, C8). Legatura fidela. Legatura conservatoare, stransa. Reactia fidelitatii. Irealitate.

Atitudine conservatoare fata de obiectele mediului inconjurator. Atentie concentrata. Dificultate de adaptare la nou. Atasament fata de tot ce e vechi ( caracter anal). Perseverare.

d- m0

Grupa III de profiluri C (include C5, C6, C7, C8). Legatura fidela. Legatura conservatoare, stransa. Reactia fidelitatii. Irealitate.

Fixatie extrema fata de unul din parinti sau fata de unul din reprezentantii lor (dragoste incestuoasa sau ura incestuoasa). Pe un plan mai ridicat : atasament extrem fata de o idee. Atentie concentrata.

d- m+

Grupa III de profiluri C (include C5, C6, C7, C8). Legatura fidela. Legatura conservatoare, stransa. Reactia fidelitatii. Irealitate.

Fixatie irala fata de o persoana sau un obiect pierdut. Atentie introvertita.

d- m-

Grupa III de profiluri C (include C5, C6, C7, C8). Legatura fidela. Legatura conservatoare, stransa. Reactia fidelitatii. Irealitate.

Chiar daca obiectul este pierdut, fixatia, si chiar acrosajul persista. Atentie deficitara. Relatie dizarmonica, ireala.

d0 m+/-

Grupa IV de profiluri C (include C9, C10, C11 si C 12). Legatura infidela. Principiul realitati.

Cauta un obiect in timp ce inca se agata de cel vechi. Atentie distributiva, bi-obiectuala ( la fel pentru relatii).

d+ m+/-

Grupa IV de profiluri C (include C9, C10, C11 si C 12). Legatura infidela. Principiul realitati.

Legatura extrema, simultana cu doua sau mai multe obiecte (bi si poli-obiectuala). Atentie slaba divizata.

d- m+/-

Grupa IV de profiluri C (include C9, C10, C11 si C 12). Legatura infidela. Principiul realitati.

Cautarea unui obiect nou dupa ce l-a pierdut pe cel vechi. Mentinerea aprtialaa acrosajului de cel vechi. Depresiune. Atentie dirijata in mai multe directii, insa aceasta e putin sigura.

d+/- m+

Grupa IV de profiluri C (include C9, C10, C11 si C 12). Legatura infidela. Principiul realitati.

Dupa pierderea vechiului obiect si dupa detasare, subiectul cauta un nou obiect. Spirit atent la toti stimulii noi. Stare depresiva.

d+/- m+/-

Grupa V de profiluri C (include C13, C14, C15 si C16). Legatura incerta, problematica, dileme de legaturi.

Legatura si atentie conservatoare, neliniste. Teama de a parasi vechiul obiect dar necesitatea de a incepe sa caute altul nou. Atasament fobic.

d+/- m0

Grupa V de profiluri C (include C13, C14, C15 si C16). Legatura incerta, problematica, dileme de legaturi.

Legatura simultana cu mai multe obiecte, desi exista fixatia vechiului obiect. Relatie obiectuala si atentie dispersata.

d+ e-

Grupa V de profiluri C (include C13, C14, C15 si C16). Legatura incerta, problematica, dileme de legaturi.

Fixatie ireala asupra vechiului obiect concomitent cautarii unuia nou. Relatie cu lumea isi atentie partiala, ireala.

d0 m0

Grupa V de profiluri C (include C13, C14, C15 si C16). Legatura incerta, problematica, dileme de legaturi.

Conflictede contact in relatiile cu lumea, fidelitate si infidelitate simultane, dispersarea completa a atentiei.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate

Desen-tehnic


Auto
Desen tehnic


termeni
contact

adauga