Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Decaboran B10H14


Decaboran B10H14


Decaboran B10H14

Pericol de:

-incendiu: produs sub forma de cristale, incolore. Punctul de topire 99,7oC. Punctul de fierbere 213oC. Este solubil in benzina, in alcool. Impreuna cu produsele halogenate decaboranul formeaza substante sensibile la impact. Prin contact cu umiditatea decaborabul degaja hidrogen. Temperatura de inflamabilitate 80oC. Temperatura de autoaprindere 340oC.

-explozie: amestecurile cu substanta oxidanta pot fi explozive.

-toxicitate: produsul este foarte toxic prin inhalare sau prin contact cu pielea. Reactia cu pielea poate semana cu o scarlatina.Masuri de:

-prevenire: se va asigura protectia impotriva deteriorarii fizice. Se depoziteaza intr-un loc bine ventilat "rece si uscat". Se depoziteaza separate de halogeni si de agenti oxidanti.

-stingere: incendiile se sting cu bioxid de carbon, pulberi stingatoare, apa pulvarizata. Nu se va utiliza agenti de stingere halogenati. Rezidurile trebuie sa fie indepartate si distruse. Se decontaminizeaza prin spalare cu solutie apoasa 3% amoniac urmata de apa. Protectia se asigura cu costume de protectie completa si aparate izolante.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate