Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Cianura de potasiu KCN


Cianura de potasiu KCN


Cianura de potasiu KCN

Solutia apoasa dizolva multe multe cianuri insolubile, ca si unii oxizi sau metale, proprietate care face sa fie utilizata la obtinerea aurului sau argintului.

Pericole de:

-incendiu: se prezinta sub forma de cristale cubice, incolore solubile in apa, greu solubile in alcool. Densitatea 1,52. Punctul de topire 634,5 oC. Cianura de potasiu nu este combustibila insa in contact cu umiditatea, cu acizii, degaja acid cianhidric, inflamabil.

-toxicitate: substanta foarte toxica si extrem de otravitoare. Degaja acid cianhidric gazos, foarte otravitor, in contact cu apa sau cu acizii.Masuri de:

-prevenire: se transporta in recipiente de sticla sau metal, astupate etnas sau sigilate. Se va proteja impotriva deteriorarii fizice. Se depoziteaza intr-un loc rece si uscat, separat de alte produse. Se protejeaza impotriva umiditatii, apei, acizilor si substantelor oxidante. Protectia se asigura cu costume de protectie completa.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate