Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Anhidrida acetica (H3CO)O


Anhidrida acetica (H3CO)O


Anhidrida acetica (H3CO)O

Se intrebuinteaza in industria chimica , la acetilare, mai ales, la fabricarea acetilcelulozei si a multor medicamente, la fabricarea acetatului de celuloza si in industria colorantilor.

Se obtine prin dezhidratarea vaporilor de acid acetic peste fosfat de Al la 700oC: din clorura de sulfuril si acetat de natriu din cetona si acid acetic.

Pericol de:

-incendiu: lichid incolor, transparent, cu miros foarte intepator si puternic de acid acetic. Are densitate 1,80. Nu este miscibila cu apa. Este solubila in alcool si in eter. Temperatura de aprindere este de  40oC, iar cea de autoaprindere 330oC.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limita inferioara de explozie este de 2,9%, iar cea superioara 10,3 in volum.

Masuri de:-toxicitate: produsul este iritant pentru ochi, piele si aparatul respirator. Actiunea locala este mai puternica si mai periculoasa secat actiunea acidului acetic, aceasta se explica prin deshidratarea tesuturilor.

Masuri de:

-prevenire: produsul se va depozita la temperatura scazuta intr-un spatiu bine ventilat, la distanta fata de sursele de aprindere si de caldura. Depozitarea se va face separat de alte produse. Este preferabil sa se transporte in ambalaje de aluminiu.

-stingere: la stingerea incendiilor se va utiliza jeturi de apa pulverizata, bioxid de carbon, pulberi stingatoare sau spume speciale.

Protectia individuala se va asigura cu ochelari de protectie, masca sau aparat izolant.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate