Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea īn munti, pe zapada, stānca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Pescuit


Index » hobby » Pescuit
» O momeala usor de procurat - viermusii


O momeala usor de procurat - viermusii
O momeala usor de procurat - viermusii !

   Viermele de carne ( larvele de muste ) sunt o momeala deosebit de eficienta la pescuit - si putina lume stie ca ei pot fi procurati ( in afara magazinelor de specialitate) destul de usor . Acesti viermusi sunt de fapt larve de muste - care apar din aceea musita pe care o depune musca pe carne de orice fel ( porc , peste , vaca , pui , etc ) . Colectarea lor nu este prea placuta, totusi pescarul nu renunta la ei, deoarece viermele de carne este una dintre cele mai prinzatoare momeli pentru aproape toti pestii nerapitori ( cu rezultate excelente la platica , caras , chiar si crap ) Viermusul nu este altceva decat larva alburie a mustei mari, albastruie, care se asaza vara pe carne, depunand o multime de oua albe ( musita ) .

Text Box:      Pentru a ne procura singuri cantitati importante de astfel de viermusi si a evita in acest fel plata unor sume importante de bani ( o lingurita = 5.000 lei in Obor ) va recomand sa procedati in felul urmator :

vara, pe caldura mare , punem intr-un recipient cu fundul gaurit, resturi de carne sau de organe (nu conteaza ce fel de carne - se pot pune si singe inchegat - si resturi de la masa) , pe care le expunem la soare. In curand se vor aduna mustele, care vor depune sumedenie de oua (adica carnea se umple de musita) . Dupa cca 2 -3 zile , viermii vor misuna pe acele bucati de carne.
Sub recipientul cu fundul perforat asezam un alt vas, in care am aruncat cativa pumni de rumegus de lemn , tarate sau malai . Viermii in colcaiala lor - vor cadea in recipientul de jos. Stand in rumegus sau in malai, ei isi pierd curand mirosul greu. Cei care nu au cazut, vor fi scuturati.

Dupa ce am strins o cantitate considerabila trebuie sa ii conservam pina la proxima partida de pescuit - ei pot fi pastrati destul de bine intr-un vas cu pamint umed si gras - unde viermii vor ramine in stare de asteptare mult timp . Nu trebuie sa exageram cu asteptarea altfel vom avea casa plina de muste ! Dupa conservare - daca ii punem cateva minute in apa calduta, isi recapata vigoarea .

    Viermusii pot fi folositi ca momeala sau amestecati patul de nada - si in general se agata pe direct pe ac - din partea mai groasa a corpului - dovedind o mare vioiciune si rezistenta in apa . Se mai practica si buchetul de viermi - fie direct pe ac fie pe rig - mai ales primavara sau toamna atunci cind nadele si momelile proteice sunt foarte apreciate de majoritatea ciprinedelor !
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate