Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea în munti, pe zapada, stânca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Muzica


Index » hobby » Muzica
» COMPOZITORII DE CANTONETE: Guillaume Louis Cottrau, Teodoro Cottrau, Giulio Cottrau


COMPOZITORII DE CANTONETE: Guillaume Louis Cottrau, Teodoro Cottrau, Giulio Cottrau
COMPOZITORII DE CANTONETE 

Guillaume Louis Cottrau : 1797

Compozitor si editor, elev al lui G. Crescentini la Napoli, s-a nascut la Paris in 9 august 1797, murind la numai 50 de ani in Napoli, la data de 3 septembrie 1847. A scris si a cules cantonete napolitane. Mai tarziu a ajuns la directia Casei Editoriale Napolitane a lui Bernardo Girard. A compus: Fenesta vascia, La Manacella, Serenata di Pulcinella, La Scarpetta, La Fattura, L’Amante scurnuso s.a.

Teodoro Cottrau

Este fiul lui Louis Guillaume, nascut la Napoli in 27 noiembrie 1827. La fel ca tatal sau, a  trait putin, atingand doar varsta de 52 de ani, la 30 martie 1879.

Nu este doar o simpla intamplare ca am inceput capitolul biografiilor cu semnalarea acestor doua disparitii premature. Fara sa fie o preocupare anume, cu aceasta trista constatare ne vom intalni, din pacate, destul de des pe parcursul lecturii, cand vor trebui subliniate, dar fara ostentatie, toate aceste pierderi umane in plina creativitate.
Teodoro Cottrau a fost compozitor, jurnalist si tot odata om politic. A facut studii cu F. Festa si S. Pappalardo si asemeni tatalui sau, a compus numeroase cantonete celebre printre care: Santa Lucia, La Sorentina, Addio mia bella Napoli Devenit proprietar al Editurii B. Girard & C. al carei director a fost, urmandu–i tatalui  sau, i–a schimbat numele in Stabilimento Musicale Partenopeo, editura care apoi si–a continuat activitatea chiar dupa moartea sa, pana in 1900.

Giulio Cottrau

Un alt membru al familiei, nascut in Napoli la 29 oct. 1831, a incetat din viata la Roma in 25 oct. 1916. A fost deasemenea compozitor si in plus, maestru de canto. A fost la Napoli, elevul lui L. Gordigiani si succesiv al lui S. David la Paris, unde a condus mult timp o apreciata scoala de canto.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate