Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea în munti, pe zapada, stânca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Pictura


Index » hobby » » arta cultura » Pictura
» Impresionismul in pictura


Impresionismul in pictura


Impresionismul in pictura s-a dezvoltat in perioada cuprinsa intre 1867 si 1886 , caracterizata prin concentrarea asupra impresiilor fugitive produse de o scena sau de un obiect, asupra mobilitatii fenomenelor, mai mult decat asupra aspectului stabil si conceptual al lucrurilor, preferand pictura in aer liber si folosind o cromatica pura si tuseuri fine de penel pentru a simula lumina reala.

Pissarro cauta noi directii de dezvoltare si in panzele sale incep sa apara figuri umane. Se apropie de stilul lui Degas, isi perfectioneaza desenul, incepe sa lucreze cu pasteluri si se initiaza in arta gravurii. Lucrarea 'Acoperisurile rosii, un colt de tara, efectul iernii' a fost prezentata la cea de-a treia expozitie de pictura impresionista, in anul 1877. Este una din cele mai mature opere din creatia lui Pissarro.
Ca si alti pictori din aceasta perioada, si el va cauta sa depaseasca formele impresionismului. Personajele - siluete umane - care pana acum jucasera un rol mai putin important in opera sa, devin din ce in ce mai prezente.
Sub influenta lui Georges Seurat, Pissaro incepe sa aplice o alta tehnica in pictura, si anume pointillismul (sau divizionismul), pictura prin puncte, in care el vede o noua etapa de dezvoltare logica a impresionismului.
Alte picturi: 'Tanara fata cu bat'(1881), 'Peisaj la Pontoise'(1867), 'Primavara la Louveciennes'(1870), 'Gradina din Pontoise'(1875), , 'Vedere de la fereastra mea, Eragny sur Epte'(1886-1888).

'Tanara fata cu bat'(1881) 'Acoperisurile rosii, un colt de tara, efectul iernii'

'Vedere de la fereastra mea"Joseph Morris Raphael (1869, Jackson, California - 1950, San Francisco, California), este considerat unul dintre cei mai de seama exponenti ai Impresionismului francez pur (din 1902 si-a continuat studiile in arta, incepute in San Francisco, la Ecole de Beaux-Arts din Paris si Academia Julian), el petrecandu-si mult timp in Europa. A fost atat pictor cat si gravor, recunoscut pentru peisaje, figuri, natura moarta. Stilurile abordate in lucrarile lui sunt: abstract, pictura modernista de la inceputul sec. XX si impresionismul de dinainte de 1940.

Picturi: 'Tulip Field, Holland'(1913), 'The Garden'(1913-1915), 'Spring Morning'(1918), 'Summer Picnic'(1920), 'House under the Tree', 'Seascape', 'Stil Life with Figurine', 'The Artist's House', 'The Artist's Daughters', 'Village in Winter'.

    'Tulip Field, Holland'(1913)

'The Garden'(1913-1915)

'Summer Picnic'(1920)

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate

Pictura


Pictura


termeni
contact

adauga