Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Psihologie


Index » educatie » Psihologie
PSIHOLOGIA CLINICA IN PRACTICA JUDICIARA


PSIHOLOGIA CLINICA IN PRACTICA JUDICIARA


PSIHOLOGIA CLINICA IN PRACTICA JUDICIARA

Adesea psihologul clinician este implicat in activitati judiciare. Una din acestea se refera la domeniul psihiatriei judiciare si anume la: protectia bolnavului mintal ce efectueaza un act civil, masurile de aparare sociala impotriva bolnavului mintal care a comis sau prezinta riscul comiterii unui act antisocial si refuzul tratamentului de catre bolnavul mintal. Una dintre cele mai importante activitati care trebuie realizate in psihiatria judiciara consta in stabilirea discernamantului. Discernamantul este un concept psihologic si psihiatric cu rol in stabilirea responsabilitatii (concept de drept civil si penal) unei anumite fapte contraventionale sau penale. Comisia care face expertiza este condusa de catre medicul legist si adesea ea mai implica doi psihiatri si un psiholog. Rezultatele analizei se regasesc intr-un raport de expertiza judiciara medico-psihiatrica.

O alta activitate judiciara a psihologului clinician consta in cea de expert angajat de instantele de judecata atunci cand cazul aflat pe rol necesita clarificari psihologice.Deontologia si modul de comportament al psihologului in astfel de situatii sunt reglementate in general de codul deontologic al psihologului si el poate fi consultat la adresa: https://www.apa.org.

B Cuvinte cheie: psihiatrie judiciara, expertiza psihologica, codul deontologic al psihologului .

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate