Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Psihologie


Index » educatie » Psihologie
Aspecte semnifcative ale consilierii copiilor cu deficit de atentie


Aspecte semnifcative ale consilierii copiilor cu deficit de atentie
Aspecte semnifcative ale consilierii copiilor cu deficit de atentie

Nu se stie exact care sunt cauzele deficitului de atentie (ADHD[1]), dar se pare ca aceasta tulburare are si un fundament organic.

Cei cu sindromul de hiperactivitate (deficit de atentie) se manifesta prin distractibilitate, impulsivitate, agitatie motorie si verbala, toleranta scazuta la frustrare si rutina, deficit de control, deficit in a respecta reguli, norme, sentimentele si drepturile celorlalti. Ei pot fi agresivi, dominatori si cu labilitate emotionala. Nu au incredere in ei, iar din punct de vedere al activitatii psihice prezinta deficit de atentie, incapacitate de concentrare, memorie deficitara.

Din cele de mai sus este usor de dedus ca au probleme scolare mari, fiind aceia de care cadrele didactice se plang in continuu, deoarece creeaza probleme fara intrerupere.
Interventia este de obicei medicamentoasa, iar cum consilierul nu are dreptul de a prescrie medicamente, este orientat catre un doctor, consilierul urmarind efectele medicamentelor, intervenind la nivel comportamental. Se urmareste relaxarea si cresterea autocontrolului, dar si dezvoltarea unor abilitati de comunicare, de rezolvare a conflictelor, de control al maniei.

Consilierul are responsabilitatea de a lucra si cu parintii in acelasi timp, astfel incat acestia sa nu dezvolte o atitudine negativa fata de scoala si sa devina supraprotectori.


Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate