Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Carti


Index » educatie » » literatura » Carti
Neagu Djuvara, Intre Orient si Occident


Neagu Djuvara, Intre Orient si Occident


Neagu Djuvara, Intre Orient si Occident. Tarile Romane la inceputul epocii moderne

Romanul asociaza termenului de "balcanic" cele mai negre caracteristici - lene, furt, nepotism, coruptie endemica. Aplicate indeobste romanului ragatean, supranumit de la o vreme de catre mai motatii ardeleni ca "Mitica", atributele balcanismului il rusineaza si ii produc o senzatie inconfundabila de jena, datorata in special incapacitatii de autoanaliza, de a identifica de unde si pana unde s-a trezit in halul asta.
Modul de a face politica asociat balcanicului este cunoscut indeobste ca bizantinism, definind practic translatarea trasaturilor de mai sus in plan politic, rezultanta fiind un fel de machiavellism intortochiat si nu o data neinteligibil observatorilor externi.

Daca esti mitica si daca vrei sa te lamuresti ce si cum, lasa-l pe Nenea Iancu si incearca o lectura intrucatva lamuritoare - Intre Orient si Occident. Tarile Romane la inceputul epocii moderne a lui Neagu Djuvara. Vei afla cu stupoare ca imaginea despre tine insuti e gresita, ca miticii ca tine nu sunt necesarmente rai si ca neagra perioada fanariota seamana cu un pastel.O lectura introductiva fascinanta a regasirii de sine, atat de necesara in vremuri tulburi, lucrarea lui Djuvara mai are si admirabila trasatura a apelului la sursele straine, ceea ce confera cartii un atat de necesar aer de obiectivitate. De alfel, prefata autorului incepe astfel: "Aceasta carte nu a fost scrisa pentru romani" Restul, cititi voi si comentati. Chiar aici.

Neagu Djuvara, Intre Orient si Occident. Tarile Romane la inceputul epocii moderne, Ed. Humanitas, Bucuresti, 2002, 397 p. (reeditata 2005).

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate

Carti


Carti
Gramatica


termeni
contact

adauga