Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Carti


Index » educatie » » literatura » Carti
Jurnalul unui milionar - Steven K. Sco


Jurnalul unui milionar - Steven K. Sco


Jurnalul unui milionar

Steven K. Scott

Succesele sau esecurile trecute nu pot constitui o prognoza corecta pentru viitor. In scoala, cele ami improtante realizari se inscriu in trei domenii: sportul, notele si popularitatea - cel putin, acestea sunt cele ami importante domenii pentru elevi si profesori. Asa ca , atunci cand o persoana nu exceleaza in nici unul dintre aceste domenii, nu exceleaza in nbimic senificativ. Acesta e genul de persepecctiva ingusta care a funcitonat asemeni unei capcane pentru 90% dintre americani. Pentru ca in adolescenta nu au realizat nici un lucru pe care sa l considere semnificativ, ei au ajuns sa creada ca sunt pur si simplu mediocri si de aceea se asteapta sa nu realizeze nimic semnificativ in viata.Legea Esecurilor Trecute: Nu folositi esecurile trecute sau lipra realizarilor drept scuza sau piedica pentru lipsa realizarilor prezente sau viitoare. Primiele nu le controleaza pe cele din urma.

Secretul numarul 2: Daca puteti face macar un lucru bine - chiar daca acesta nu pare semnificativ - puteti atinge un succes fenomenal.

Nu exista succese nesemnificative. Orice lucru la care ati excelat vreodata este important si poate fi o piatra de temelie pentru succesele viitoare.

Secretul numarul 3: Cautati cu atentie, incercand sa decoperiti cce succese "nesemnificative" ati avut si concentrati va asupra lor. Ele pot deveni foarte usor fundamentul realizarilor dumneavoastra viitoare.

Descoperiti aurul acolo unde va asteptati mai putin. Cheia succesului este sa inveti sa ti minimizezi punctele slabae si sa ti folosesti la maximum punctele tari.

Secretul nr 1: Esecurile trecute nu trebuei sa va limiteze viitorul.

Legea Invatarii: Esecurile sunt a doua categorie de profesori eficienti pe care ii avem. Nu le dispretuiti, invatati din ele.

Secretul nr 2: Propozitita"trei incercari si ai pierdut" e valabila numai in baseball.

Legea Usilor Inchise: Cand usile ti se trantesc in fata, fii creativ si deschide o fereastra.

Un angajat loial, creativ, perseverent si harnic valoareaza int ro intreaga cariera sute de mii d dolari sau foarte probabil milioane.

Secretul nr 3: Lucreaza pentru a ti satisface nevoile, dar viseaza la mai mult.

Legea Transformarii Visului: Transformati va visurile in obiective, obiectivele in sarcini si sarcinile in pasi.

Legea Minimei Rezistente: Calea minnimei rezistente rareori duce la succes.

Visarea - primul pas spre suscces.

Critica poate fi dusmanul sau prietenul nostru, in functie de motivele si acuratetea ei , dar si de reactia noastra.

Secretul nr.1: Nu lasati mintile marunte sa va limiteze gandirea.

Secretul nr.2: Tanar si neeperimentat nu este un motiv valid pentru ignorarea sau inagusirea ideilor si a activitatilor creative.

Daca esti manager, trebuie sa te consideri in primul rand antrenor si in al doilea rand jucator, sa I sfatuietsti, sa I orietezi si sa I incurajezi pe subordonatii tai. Nu te folosi de scuza ca subalternii tai sunt prea neexpermentati, ca sa I impiedici sa se apropie de minge si sa o loveasca. Cu cat o vor lovi mai des, cu atat veti realiza mai multe curse complete.

Legea Realismului: Incearca sa pastrezi o perspectiva reala, nu una conventionala.

Primul secret al acestui capitol este: Nu lasati mintile marunte sa va limiteze gandirea. Aceste minti marutnte pot apartine unor oameni straluciti si capabili, dar ei pot gandi ingust in ce va priveste pe dvs, aptitudinile si contiributiile dvs potentiale. Sigura persoana care are dreptul sa va limiteze gandirea si capacitatile sunteti dvs, si nici dvs nu ar trebui sa faceti aceasta!

Secretul nr 3: S ar putea sa fii mult mai destept decat sefii tai.

Legea Puterii: Joaca dupa puterile tale

Legea Slabiciunii: Intareste ti punctele slabe.

Un antrenor bun stie sa motiveze, sa incurajeze, sa te invete si sa te sustina.

O persoana care crede in tine este o nemaipomenita sursa de putere.

Nu fii lacom. Imparte castigul cu ceilalti, nu il pune la ciorap.

Legea Motivatieti: Aprecierile exprimate si banii primiti in plus sunt o motivatie grozava.

Legea Relationarii: Lupta te sa creezi relatii si contracte care sa duca la un castig reciproc.

Un specialist in finante I a spus odata lui Bob ca adevaratul succces nu se masoara prin milioanele pe care le obtii din afacere, ci prin numarul de milionari pe care l ai creat.

Cel pentru care lucrezi este l afel de important ca si ceea ce faci.

Nu exista motivatie mai mare decat iubirea.

Iubeste oamenii. Foloseste lucrurile. Si nu invers.

Cu cat subalternii au mai mult succes, cu atat vei avea si tu mai mult succes. Dar si mai frumos este faptul ca nu doar ca vei avea mai mult succes, ci vei ramane fericit tot timpul.

Fii destept: gaseste un mentro sau un antrenor care sa te ajute sa devii si mai destept.

Aproape ca nu ezxista nici o etapa din viata noastra in care sa nu avem nevoie de un antrenor.

IMPLICAREA SI MOTIVATIA

Doi factori mai importanti decat recomadarile sau CV ul.

Mult mai important decat CV urile si experienta este nivelul de motivare si implicare al fiecarui partener in sustinerea eforturilor celorlalti si in succesul companiei. E imposibil sa supra esteimezi valoarea incredibila a partenerului potrivit.

Puterea mai multor parteneri buni este infinit mai mare decat cea a unui proprietar unic.

Cei mai multi dintre noi nu sunt foarte buni in toate domeniile. Incercati sa gasiti un manager foarte bun , care sa fie in acelasi timp si un geniu al merketingului si un foarte bun manager. Credeti ma , nu este usor. Un adevarat geniu al marketingluui este osedat de marketing si de acecea rareori isi va face timp sa se ocupe de detalile unei afaceri. Iar un manager este de obiecei inclinast sa verifice daca toate detaliile unei operatiuni sunt eficient si adecvat urmarite. Petnru cei mai multi dintre noi , singurul mod de a da vreodata lovitura este de a ne uni eforturile cu partenerii potriviti.

Exista o serie de pasi care pot fi cauti pentru gasirea partenerului potrivit.

Primul pas este sa ne evaluam capacitatile si slabiciunile. Nu aveti nevoie de o copie la indigo a dvs insiva. Aveti nevoie de o persoana ale carei capacitati sa va compenseze slabiciunile si care sa aiba talente in domenii in care dvs aveti foarte putin sau nu aveti deloc. Persoana trebuie nu numai sa vada lucrurile in acelasi fel, adica sa va impartaseasca punctul de vedere asupra afacerii, ci trebuie sa fie coplesita de aceasta viziune.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa l verirficati este integritatea morala a viitorului dvs partener. Daca etica si morala persoanei nu sunt foarte inalte, exista o posibilitate destul de mare ca mai devreme sau mai tarziu ea sa va tradeze.

Urmatoarea calitate pe care trebuie sa o cautati la viitorul dvs partener este disponibilitatea d a se implica total in indeplinirea viziunii comune. La inceputul unei oni afaceri ede obicei este nevoie de mult chin, transpiratie, lacrimi si timp din partea tuturor partenerilor. Partenerul trebuie sa fie devotat nu numai viziunii dvs. Ci si dvs parsonal. Este el sau ea o persoana cu o atitudine generala pozitiva sau una negativa?

Este persoana un teoretician sau un practician?

Este foarte imporatant ca toti partenerii sa vasleasca in aceeasi directie.

Fa tot ce poti pentur a I ajuta pe cei cu care lucrezi sa aiba succes.

Imparte castigul cu jucatorii.

Ajutati I pe toti subordonatii dvs sa aiba succes si realizarilor lor va vor conduce la rezultate incredibile.

Unul dintre cei mai mari specialisti in motivatie mi a sps ca cele mai puternice motivatii din viata unui om sunt dorinta de castig si frica de pierdere. Detinerea unei poarti din afacere reprezinta o motivatie dubla: contine atat o promisiune, cat si o amenintare. Ca proprietar, poti deveni extrem de bogat DACA firma are succes.

"Femeia din supermarket."

Cea mai buna filozofie de mrketing al consumatorului: Fiecare cumparator este cel mai destept cumparator din lume.

Cumparatorii sunt mult mai inteligenti decat credeti.

Daca uitati tot ce am spus azi, dar tineti minte numai acest lucru, veti avea mari sanse de reusita in marketing: Femeia din supermarket nu e o proasta, este sotia dvs! Si este cel mai inteligent cumparator din lume. Exista 30000 de articole pe rafturile supermarketului si cand pretul unuia creste fie si numai cu 1 cent, ea stie. Asa ca atunci cand va scrieti reclamele nu o tratati ca pe o proasta, tratati o cu respectul epcare il merita!

Cu cat iti respecti mia mult cumparatorul, cu atat acesta va cumpara mai mult.

A l trata pe consumator cu respect inseamna sa ii dai motive logice pentru a alege serviciul sau produsul oferit de tine.

ARTA UMFLA, LOGICA VINDE.

Deci, cum folositi logica pentru a vinde? Incepeti prin a ava pune intrebari logice despre produsul pe care il oferiti.

Care sunt beneficiile asociate cu produsul meu? (Faceti o lista cat puteti de lunga si de amanuntita. Includeti toate beneficiile majore, minore, derivate si asa mai departe.)

In ce relatie sae afla produsul meu cu cele doua motivatii principale ale consumatorilor mei - dorinta de castig si frica de pierdere?

Ce face ca produsul meu sa fie diferit de cele cu care concureaza pe piata?

Cum pot creste valoarea perceputa a produusului meu fara a mari semnificativ pretul?

Luand in calcul toate datele ( costul bunurilo, nivelul lichiditatilor, preturile si ofertele concurente), care este cea mai buna oferta pe care pot sa I o fac consumatorului?

Cum pot ameliora modul in care este perceput produsul de catre consumatorul meu (atragerea atentiei, credibilitate, alitate, valoare?)

Apoi puneti va intrebari logice despre consumatorul dvs:

Cine este consumatorul meu princpal si cat reprezinta din piata? (procentual).

Care este motivatia primara si sencundara pentru care acest consumtor cum para tipul sau clasa de produs pe care il vand? Ce doreste consumatorul sa castige prin cumprararea produlsului si ce pierdere potentiala poate resimti daca nu cumpara rodusul?

Ce obiectii si scuze poate folosi acest consumator pentru a intarzia sau evita decizia de cumparare a produsului?

Ce raspunsuri si argumente contrare puteti oferi la aceste obiectii?

Care este consumatorul dvs secundar? Parcurgeti lista de mai sus si in cazul sau.

!!! PAGINA 102 - !!!

Cum sa punctezi de multe ori in tot ceea ce faci: Faceti multe incercari!

Secretul nr.1: Trebuie sa loviti mingea de multe ori pentru a inscrie multe goluri.

Cu unele am castigat mult, iar cu altele am pierdut mult. Dar si mai important a fost ca am continuat sa invatam si sa aplicam ce invatam.

Secretul nr. 2: Nu aduceti reprosuri in caz de esec.

Legea Recuperarii: Cand subordonatii, colegii sau apropiatii dvs au un esec., alinati le durerea si dezamagirea ascultandu I cu atentie si incurajandu I . Nu ii criticati, nu analizati situatia si nu le dati sfaturi cel putin doua zile. Aceasta abordare se aplica colegilor, angajatilor, prietenilor si , cel ami imporant, membrilor familiei.

Manateri, cand oamenii vostri au un esec, nu ii intampinati cu o atitudine critica sau una atotstiutoare. In schimb, incurajatii cat puteti mai mult. Amintiti va ca ei sufera mult mai mult de pe urma esecului lor decat dvs. Primesc toate criticile de care au nevoie de la propria lor minte. La timpul potrivit, dupa cateva zile sau saptamani de la esec, incurajati I sa studieze cazul si sa anlizeze cauzele care au dus la esec. Invatammai mult din esecuri decat din succese. Dar momentul cel mai bun pentru invatare nu este acela in care suferim si suntem amoriti, ci atunci cand a trecut suficient timp si ne am distantat suficient de mult ca sa putem fi obiectivi. Unii oameni pot avea nevoie de cateva saptamani.

Legea Analizei: Analizati va esecurile abia atunci cand durerea si amorteala incep sa scada.

Legea Esecurilor: Dupa un esec nu sperati intr o pauza, nu incercati o lovitura maiusoara si nu abordati timid urmaotarea lovitura. Invatati din esec, concentrati va asupra mingii si loviti o cat puteti de tare.

Sa tintesti luna de pe cer.

Principala cheie a unui succes extraordinar in orice domeniu al vietii dvs.

Vedetele bune nu pot fi cumparate. Ele trebuie sa creada in calitatea produsului.

Secretul nr.1: Tintiti luna de pe cer. Daca ratati, oricum veti obtine mult.

Veti descoperi ca aproape in finecare proiect personal sau de afaceri pe care il intreprindeti iun clinatia dvs naturala este sa va stabiliti obiective pe care le puteti atinge. Singurul mod de a depasi acest obicei este sa va intrebati: daca as putea realiza orice mi as doir prin acest proiect sau in acest domeniu, ce mi as doir? Apoi scrieti pe hartie lucrurl respectiv - si treceti la atceva numai dupa ce ati facut tot ce puteati pentru a atinge cea mai inalta tinta.

Aceasta strategie de a incepe de la varf si a ocntinua cu pozitiile inferioare poate fi aplicata in orice domeniu al vietii.

Secretul nr.2: Pregatiti va. Faceti va temele.

Secretul nr. 3: atacati.

Secretul nr. 4: minimalizati pierderile. Impartiti castigurile.

Cum sa deveniti bogati si sa va distrati in acelasi timp.

Daca ceea ce faceti nu este distractiv, nu veti avea atat de mult succes!

"Iti vine sa crezi ca suntem platiti pentru asta?"

Secretul nr. 1: Daca ceea ce faceti nu este distractiv, probabil ca nu veti reusi.

Cei mai multi oameni pe care I am cunoscut nu si ar descrie niciodata slujba ca fiind distractiva. Prin urmare, cei mai multi oameni pe care I am cunoscut nu vor fi niciodata bogati!

Cand o activitate inceteaza sa mai fie agreabila, o abordati cu o serie de atitudini care pot inabusi si chiar sufoca orice tendinta catre succes.

Simplu spus, daca ne place activitatea pe care o desfacuram vom avea succes, diar succesul va creste posibilitatile noastre de ascensiune.

Exista trei factori generali ce trebuie abordati pentru c orice munca sa devina mai placuta. Unul e legat de atitudinea dvs, altul de oameniii cu care interactionati si ultimul tine de munca in sine.

Legea Atitudinii: Numai dvs sunteti responsabil pentru atitudinea proprie si numai dvs o puteti face sa devina pozitiva.

Adversitatile nu sunt dusmanul, ci prietennul nostru. Adversitatile sunt cea ami puternica forta din viata noastra. Ele ne maturizeaza si ne maresc reativitatea - daca le ingaduim! Daca le uram, devenim furiosi, plini de amaraciune si pusi pe cearta. Daca realizam ca ele pot fi aliatii nostri, ne pot invata sa induram, dsa fim rabdatori, perseverenti si tenace. Si daca le intampinam ca pe niste prieteni, ele pot duce la o creativitate incredibila, care sa actioneze ca o racheta care ne poarta spre succes.

Relatiile nu se imbunatatesc de la sine, ele trebuie dezvoltate si ingirjite.

Este vorba de 5 actiuni:

Visarea sau vizualizarea.

Transformarea vizului in obiective specifice.

Transormarea fiecarui ibectiv in sarcini specifice.

Transormarea fiecarei sarcini in pasi specifici.

Faceti primul pas si apoi treceti la urmatorul.

Secretul nr.2: Orice alt mod de a va imbogati este o pierdere de timp.

Bucuria succesului meu nu se refera numai la ceea ce am acum, ci cuprinde si trecutul cu toate momentele placute pe care l e am petrecut cu oamenii care au avut succes impreuna cu mine.

Dvs trebuie sa luati initiativa, iar daca o faceti, veti avea parte si de bucurie si de succes.

STRATEGII SI SFATURI PENTRU CONSTRUIREA UNOR RELATII MAI PLACUTE: pag 152, 153.

Alternative creative

Secretul transformarii obstacolelor in trambuline.

De pe marginea pistei de lansare a succesului: aflat in tro situatie dificila din cauza unei companii fara scrupule, egocentircul a abandonat nava, in timp ce persoana devotata a supravietuit si a rupt lanturile gravitatiei.

Aproape nci o poveste de ucces nu evolueaza pe o traiectorie exclusiv ascendenta, ca o racheta.

Orice persoana careia I se ofara o pozitie de independenta si se teme sa o accepte ar trebuie sa se intoarca si sa o ia la fuga. Si, la fel de adevarat, cei care I au oferit pozitia ar trebui sa faca la fel.

Secretul nr.1: Nimic nu e mai valoros ca un partener bun.

Secretul nr. 2: Nimic nu e mai rau ca un partener prost.

Secretul nr.3: Visul nu se sfarseste niciodata!

Pentru cei care sunt intr adevar devotati unei viziuni, visul nu se termina niciodata, pena la trecerea in nefiinta a visatorului. Biblia spune ca: atunci cand nu exista o viziune, oamenii mor." Cand renuntam la un vis, chiar daca nu murim fizic, sufletul nostru - energia si sspiritul nostru - pot fi ranite mortal.

Secretul nr. 4: Nu rentunta prea usor. Apuca te de treaba si fii creativ!

Foarte putini oameni au norocul sa si vada toate visurile inplinite sau toate obiectivele realizate. Cand un vis da semne ca incepe sa moara, este extrem de usor sa il abandonezi si aceasta este exact lucrule pe care il fac cei mai multi dintre noi.

Unde sunt hotararea, perseverenta, responsabilitatea si loialitatea, increderea si devotamentul, ingeniozitatea si creativitatea? Oamenii care isi vad visurile implinite rareori datoreaza acest lucru norocului. Ei isi realizeaza visurile pentru c ainvestesc tot ceea ce au in indeplinirea lor.

Asa cum zicea Thomas Edison: Cand lupta devine mai puternica, cei puternici incep sa se lupte!

Ce au in comun intrepinzatorii de succes? O tenacitate uriasa. Ei nu renunta.

Secretul nr. 5: Nu alerga niciodata pe un cal cu trei picioare.

Cu alte cuvinte, vine un moment cand trebuie sa recunoastem ca o idee este proasta sau ca un vis nu poate fi indeplinit. Vine un moment cand trebuie sa renuntam si sa trecem la calul urmator. Uniii oameni au un atasament emotional atat de puternic pentru ideile sau ibectivele lor, incat nu renunta niciodata.Ei se agata de un vis urat pana cand acesta ii tragfge la fund si se ineaca.

Fiecare proiect de reclama cu rapsuns direct are un ciclu de viata.

Folositi tot ceea ce aveti pentru visurile si boiectivele dvs, dar cand devine evident ca unul dintre ele este un cal cu trei picioare, duceti l la pasune si conentrati va timpul si efoturile pentru gasierea unui cal nou. Cum stiti ca visul s a sfarsit sau ca are nevoie doar sa fie reexaminat? Cei mai multi oameni renunta de obicei prea usor, as ca dupa parerea mea este mai bine sa mai faceti un pas inainte de a renunta. Este mi bine sa gresim incercand prea mult decat renuntand prea repede. In nou a cazuri din zece, nu ar fi trebuit sa renuntam. Treceti la treaba si fiti creativ. Dar pregatiti va ca din cand in cand sa intalniti un cal cu trei picioare. Cnad dati peste unul, nu incercati sa il transformati intr un cal de curse.

O regula importanta despre sarare: daca simtiti ca nu aveti atentia totala a ascultatorului dvs sua ca el nu este nrabdator sa auda ceea ce spuneti, mai adugati putina sare inaitne de a spune ce aveti de spus.

Secretul nr 3: folositi imaignile emotionale.

Aceasta este cea mai puternica tehnica de comunicare care a fost folosita vreodata, in scris sau oral .

Cei mai mbuni vorbitori in istorie au fost maesti in cincorporarea imaginilor emotionale in discursul sau scrierile lor. Pe scurt, o imaigne emotionala este o propozitie - o poveste care I permite ascultatotrului sa vizualizeze ceea ce se spune. Poate fi un singur cuvant sau o poveste care sa dureze doua trei minute. Daca subordonatii dvs vor avea succes, succesul lor va amplifica succesul dvs.

Nimic nu comunica mai bine un sentiment decat o imaigne emotionala, cand este creata si folosita corect!

Scrierea prezentarii:

Dupa ce ati creat o lista de obiectii si scuze pe acare le ati aranjat in ordinea prioritatilor si ati gasit si raspunruile la aceste oiecftii si scze, unteti gata pentru ultimetapa a pregatirii unei prezentari verbale, scrise.

Cand scrieti o prezentare, trebuie sa includeti mai multi pasi.

Concepeti o introducere care va capta imediat atentia ascultatorului sau spectatorului, folosnd cel mai putenic carlig posibil.

Dupa ce ati captat in intregime atentia ascultatorului, descrieti problemele pe care ideea sau produsul. Dvs le va rezolva.

Sarati prezentarea cu declaratii sau cu intrebari care starnezc curiozitatea ori de cate ori este necesar, pentru a mentine treaza atentia persoanei careia va adresati.

Folositi imagini eotionale pentru a va face clare si de neuitat ideile celle mai importante. Folositiva dde lista beneficiilor aduse de idee si de raspunsurile la obiectii si scuze pentru a alcatui cuprinsul prezentarii.

Folositi marturiliile clientilor satisfacuti, ale expertilor in domeniu sau ale altor surse de incredere pentru a spoi credibilitatea prduslui si a caliitatilor pecare le infatisati.

Filositi comparatii cu alte produse sau preturi pntru a cladi o perceptie a valorii produlsului care da depaseasca cu mult pretul de vanzare al produsului.

Incheiati prezentarea cu un scurt sumar al benerficiilro aduse d eideea sau de produsul dvs. Evidentiati castigul in comparatie cu riscul si oferiti o motivatie clara pentru actiune.

Definitia unei imagini emotioanle: un cuvant, o afrimatie sau o povestire care ceea za imediat o iamgine in mintea ascultatorului sau a cititorului, care clarifica ceea ce incercati sa spuneti si comunica un sentiment pe care doiti sa l transmiteti ascultatorului.

Maximalizarea minutelor si multiplicarea resurselor.

Construiti afaceri in loc sa vindeti produse.

Vindeti un produs pe care oamenii il folosesc o singura data si veti obtine milioane. Vindeti un produs pe care oamenii il folosesc zilnic si veti obtine sute de milioane.

Secretul nr. 1: Timpul dvs este limitat. Folositi l inteligent.

Unde I vointa, e nota 10.

Ufolositi va resursele limitate (timpul, banii, creativitatea, energia fizica si mentala) pentru a obtine rezultate durabile, continue, pe ntermen lung, in loc sa va limitati la a realiza o sarcina sau a indeplini un obiectiv pe termen scurt.

Aplicarea acestui principiu din domeniul afacerilor in viata personala.

Una dintre cele mai mari nevoi ale unei femei este aceea de a se simti la adapost si sigura pe o relatie, iar una din cele mai mari nevoi ale unui barbat este aceea de a se simti apreciat.

Putem alege sa respctam si sa admiram orice persoana sau lucru. Indiferent cat de lipsit de valoare poate parea, ii putem gasi calitati demne de admiratie si de pretuire. Singura rpoblema este ca trebuie sa alegem sau sa decidem sa respectam persoana respectiva.

Legea Resurselor Limitate: Folosirea eficienta a resurselor limitate este inamicul cel mai puternic al foosirii maxime a resurselor limitate. Nu inlocuiti maxim cu eficient numai pentru ca este mai usor, mai ieftin sau mai rapid.

Secretul nr2: NU FITI ZGARCIT!

Poat ca, pe termen scurt, e mai rentabil sa fii zgarcit, dar pe termen lung un comportament corect si respectuos duce la rezultate mult mai bune. Proverbul "Atat ai dat, atat ai capatat" este adevarat. Chiar mai adevarat este "Conteaza nu cat platesti, ci cum platesti." Poti plati aceeasi sunma de bani cuiva privindu l batjocoritor sau zambind si reactia pe care o vei obtine va fi total dierita. Furnizorii nostri s au simtit intotdeauna apreciati de noi si folositi de adversarii nostri. Asa ca, daca este sa platiti corect , trebuie sa fiti generos si cu aprecierile.

Cheia succesului maxim

Deschiderea usilor succesului in orice arena, de afaceri sau personala.

In timp ce usile incuiate sunt intr adevar bariere d netrecut pentru multi, ele nu opun nici un felde rezistenta celor care detin cheile.

Daca nu ajungeti sa aveti o imagine clara despre ceea ce considerati dvs succes adevarat, nu veti reusi sa l obtineti.

Identificati sau definiti, in termeni generali, succesul in viziunea dumneavoastra.

Atunci cand incepteti sa faceti descrierea generala a ceea ce considerati ca reprezinta sucesul pentru dvs, incepeti prin a vagandi la rezultatul final, specificand gradul de pefoarmangaa pe care il aveti in minte siapoi descrieti clar provocarea personala.

Amintiti va ca sucecsul nu este un reper fix, este chiar o ruleta care continua sa se lungeasca. Ceea ce astazi vi se poatae parea imposibil poate deveni realizabil mai repede decat credeti.

Identificati si definiti concreti si detaliat viziunea proprie despre succes (rezultatul final, gradul de performanta si provocarea personala.)

Reexaminati va definitia si viziunea proprie pentru fiecare dintre domeniile succesului, evaluand provocarea personala impusa de fiecare viziune.

Gasiti, recrutati si folositi resursele externe necesare pentru atingerea succesului maxim oin orice domeniu.

Construiti si folositi scari care sa va ajute sa escaladati ziduri, in loc sa incercati sa sariti peste ele.

Nu pierdeti din vedere niciodata obiectivul final inainte de a face tot ce va sta in puteri ca sa construiti o scara. Daca intr adevar nu puteti construi una, imaginea dvs despre succes a picat la testul scarii. Acum e momentul sa va fixati o tinta mai apropiata, un obiectiv mai accesibil.

Examinati si revizuiti periodic imaginea pe care o aveti desrpe succes.

Obiectivele si imaginile despre succes ar trebui scrise intotdeauna pe hartie.

Identificat, construiti si utilizati "alternative creative".

Perseverenta nu inseamna sa incercam acelasi lucru iar si iar pana cand reusim; dinpotiva, inseamna sa incercam o multitudine de bordari diferite pena cand o gasim pe cea corecta.

Elementul cheie in perseverarea cu succes in fata obstacolului sau sesecului este capacitatea noastra de a identifica sau inventa alternative creative.

Fiecare esec va va aduce ceva mai multa intelepciune.

Perseverati. Ca si iepurasul plin de energie, continuati sa mergeti, sa mergeti, sa mergeti.

Intocmai ca si mine sau ca dvs, cea mai mare parte a oamenilor care au obtinut realizari incredibile aveau un coeficient de inteligenta obiscnuit. Ceea ce ii deosebea de restul oamenilor nu eera inteligenta, ci perseverenta.

Secretul nr 1: Comoara unuia este capcana altuia!

Cei care ajung la un succes fantastic in orice domeniu al vietii sunt cei capabili sa transforme cunostintele in pasi concreti de actiune si care au hotararea, cu rajul si perseverenta sde a realiza acesti pasi. Pag. 244: Cum a facut o prezentare.

SFARSIT

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate

Carti


Carti
Gramatica


termeni
contact

adauga