Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Istorie


Index » educatie » Istorie
CENTRU AL PRIMEI CIVILIZATII DIN EUROPA - GRECIA


CENTRU AL PRIMEI CIVILIZATII DIN EUROPA - GRECIA


CENTRU AL PRIMEI CIVILIZATII DIN EUROPA - GRECIA

Pana acum un secol, civilizatia cretana a fost putin mai mult decat un mit. Acum capitala ei este una din asezarile cele mai mari si mai bine restaurate din intreaga Grecie.

Knossos este un loc al intrebarilor, multe dintre ele fara raspuns. Multi vizitatori ai locului gasesc reconstructiile de beton si frescele repictate (provenind deseori din fragmente foarte mici), care sunt revelatoare. Dar pentru multi, obisnuiti cu alte ruine mai recente, in mod hotarat pentru aparare sau hotarat religioase, asezarea este misterioasa. Putem spera in fragmentele unei culturi care a existat cu peste 3500 de ani in urma si sa-i intelegem imperativele si subtilitatile?

Potrivit legendei, Knossos a fost labirintul regelui Minos, unde a fost inchis minotaurul, copilul pe jumatate taur al sotiei sale Pasiphae. In realitate, rolul palatului cretan nu a fost probabil in sensul sau modem de palat, ci s-a constituit mai degraba ca un centru economic si administrativ, unificat de lideri spirituali.Printre cele 1300 de camere ale palatului principal se aflau atat cea sacra, cat si cea comerciala; bai lus-trale pentru ceremoniile sfinte; camari pentru produsele agricole; ateliere de prelucrare a fierului si de taiere a pietrei. In apropiere se afla Vila Regala si Palatul Mic.

Incercati sa-l vizitati ori devreme, ori mai tarziu pentru a evita aglomeratia din timpul zilei si pentru a nu fi inghititi de suvoi. Cautati placerile arhitecturale subtile - fantanile luminate din incaperile mai mari; rotile hidraulice care dau apa de baut, de imbaiat sau pentru indepartarea gunoiului; cu canale de scurgere in curbe parabolice pentru a impiedica revarsarea apei.

Completati aceste propuneri facand o vizita la mijlocul zilei la Muzeul de arheologic pentru a profita din plin de aerul conditionat din cladire.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate