Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Sql


Index » educatie » » informatica » Sql
Tipuri de date in SQL Server


Tipuri de date in SQL Server


Tipuri de date in SQL Server

Principalele tipuri de date definite in SQL Server sunt urmatoarele:

NVarChar/VarChar- String de lungime variabila. Campurile VarChar pot contine maxim 255 caractere, cele de tip nVarChar putand atinge 64KB caractere in lungime. De regula este utilizat tipul nVarChar. Avantajul acestui tip de date rezida in faptul ca utilizeaza doar spatiul necesar pentru stocarea datelor. Un camp nul nu va ocupa spatiu deloc.

Char/nChar-Acestea reprezinta campuri text cu lungime fixa. Daca lungimea textului stocat este mai mica decat lungimea predefinita pentru campul respectiv, spatiul ramas va fi completat automat cu spatii goale.Int/BigInt/SmallInt/TinyInt- Tipuri de date intregi. Int este stocat pe 4 octeti, BigInt pe 8 octeti, SmallInt pe 2 octeti, iar TinyInt pe 1 octet.

Bit- Campurile de tip Bit sunt campuri true/false.Un camp de tip Bit poate lua doar valorile 0 sau 1. Nu pot fi utilizate pentru creearea indecsilor. Daca aveti nevoie sa indexati o valoare true/false, utilizati un camo Char(1) si definiti-l ca avand valorile 0 sau 1.

Decimal/Numeric- Numere zecimale. Un numar zecimal este un numar intreg urmat de un numar fix de zecimale. Difera de un numar real prin faptul ca numerele reale nu au parte intreaga.

Money- Tip numeric cu 4 zecimale.

Float/Real-Fractii pozitive sau numere reale. Sunt utilizate in special in aplicatiile stiintifice. Nu este recomandat sa utilizati acest tip de date pentru a retine informatii financiare sau cantitati. Utilizati tipuri de date intregi sau numeric pentru acest scop. Este posibil ca doua numere reale care par a avea valori egale sa pice testele de egalitate deoarece nu reprezinta acelasi numar.

DateTime/Smalldatetime-Stocheaza valori de tip data/ora.

Text/nText- Pointer catre o cantitate mare de date de tip text. Dimensiunea textului este limitata doar de spatiul disponibil pe disc.

Image/nImage/Binary- Pointer care o cantitate mare da date binare, cum ar fi poze sau sunete. Dimensiunea este limitata doar de spatiul disponibil pe disc.

TimeStamp- Camp special utilizat de sistem pentru a marca momentele de timp in mod secvential.

UniqueIdentifier- Valoare speciala ce stocheaza un GUID (globally unique identifier). Este utilizat pentru a asigura unicitatea inregistrarilor.

Coloana Length este disponibila doar in cazul sirurilor de caractere si a campurilor numerice. Stabileste dimensiunea maxima a datelor ce vor popula tabelul. Coloana Allow Nulls stabileste daca sunt admisa sau nu valori NULL in campul respectiv.

Partea inferioara a ecranului contine diverse atribute ale fiecarui camp ce pot fi stabilite pe langa tipul de date.

Description- Puteti introduce o descriere a campului. Este recomandat sa utilizati acest camp intrucat va va fi de folos cand veti documenta structura bazei de date.

Default value- Valoarea 'default' pentru orice camp este Null. Nu este nicio problema daca ati definit campul ca acceptand valori NULL. In caz contrar, este recomandat sa definiti o valoare default pentru a putea adauga inregistrari in tabel fara a retine care campuri nu permit valori NULL. Putei folosi si o precedura stocata sau functie pentru a defini valoarea default.Exista o situatie in care TREBUIE sa definiti o valoare default: atunci cand modificati structura unui tabel existent prin adaugarea unui camp si il definiti Not Null (nu accepta valori NULL). Intrucat SQL Server trebuie sa poata stoca o valoare nenula in campul respectiv, trebuie sa stabiliti o valoare default cu care sa fie incarcate valorile acestui nou camp in tabel.

Precision si scale- Aceste doua atribute sunt active doar pentru tipurile de date numeric si decimal. Precizia este numarul maxim de digiti permis. Scala defineste numarul de zecimale.O scala de 0 semnifica inexistenta zecimalelor.

Identity, identity seed, identity increment- Aceste atribute sunt active doar pentru tipurile de date intregi. Un camo identity este utilizat pentru a identifica in mod unic fiecare inregistrare din tabel. Prin definitie, nu are nicio alta semnificatie. Puteti defini campuri identity care atribuie automat urmatoarea valoare incrementala cand o noua inregistrare este introdusa in tabel. Atributul Identity ii spune SQL Server ca doriti ca respectivul camp sa fie un camp de identificare unica a inregistrarilor. Identity seed este numarul de la care doriti sa inceapa numerotarea inregistrarilor. Increment specifica pasul de incrementare. Este posibila definirea unui singur camp identity pentru fiecare tabel. Ca practica generala se recomanda setarea unui astfel de camp drept cheie primara a tabelului.

IsRowGUID- Acest atribut este activ doar la campurile definite drept Unique-Identifiers si stabileste faptul ca acea coloana este unica in mod global pentru inregistrarea respectiva. Nicio alta inregistrare din orice baza de date din lume nu va avea acel GUID. Aceasta proprietate este utilizata in special la replicarea bazelor de date.

Formula- Permite definirea campurilor obtinute in urma unor calcule. Este similar cu o coloana calculata din

Collation- La SQL Server 2000 si versiuni ulterioare. Reprezinta secvente de sortare. Este activ doar la campurile de tip sir de caractere.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate