Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme




Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Sql


Index » educatie » » informatica » Sql
» Subinterogari


Subinterogari


Subinterogari

Unul dintre motivele pentru care SQL este considerat un limbaj puternic este acela ca ofera posibilitatea construirii unor interogari complexe, formate din mai multe interogari simple. Aceste interogari complexe sunt construite prin includerea in clauza WHERE a unei instructiuni SELECT a altor instructiuni SELECT.

Select <lista_atribute1>

From <lista_relatie1>

Where<sub-interogare>

O instructiune SELECT poate fi imbricata complet intr-o alta instructiune SELECT. O astfel de instructiune SELECT imbricata se numeste subinterogare. Instructiunea SELECT imbricata este evaluata, iar rezultatul sau este pus la dispozitia instructiunii SELECT exterioare. Pentru a crea o subinterogare, instructiunea SELECT se incadreaza intre paranteze pentru a determina evaluarea acesteia inaintea celei exterioare. Linia, sau liniile intoarse de catre instructiunea SELECT dintre paranteze sunt utilizate de instructiunile SELECT exterioare. Aceste linii sunt folosite pe post de valoare in cadrul clauzei WHERE a instructiunii SELECT exterioare. Clauza SELECT a unei subinterogari nu poate contine valori de tip Image sau Text. Tipul valorii intoarse de o subinterogare trebuie sa se potriveasca cu tipul de date folosit in clauza WHERE a interogarii exterioare.



Instructiunea SELECT interioara, denumita "inner" genereaza valorile pentru conditia de cautare a instructiunii SELECT care o contine, denumita "outer" sau exterioara. Instructiunea SELECT exterioara genereaza o relatie (tabela) pe baza valorilor generate de interogarea interioara. Modul de construire a interogarii exterioare depinde de numarul valorilor returnate de catre interogarea interioara.

In acest sens se pot distinge:

subinterogari care returneaza o singura valoare;

subinterogari care returneaza mai multe valori.

Din punct de vedere al ordinii de evaluare a interogarilor, se pot distinge:

subinterogari simple - interogarea interioara este evaluata prima, independent de interogarea exterioara. Rezultatul evaluarii interogarii interioare este utilizat de catre interogarea exterioara;

subinterogari corelate - valorile returnate de catre interogarea interioara depind de valorile returnate de cea exterioara. Interogarea interioara este evaluata repetat pentru fiecare tuplu al interogarii exterioare.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate