Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Retele calculatoare


Index » educatie » » informatica » Retele calculatoare
Sisteme de comunicatii celulare


Sisteme de comunicatii celulare


Sisteme de comunicatii celulare

Din cauza frecventelor se impune o disciplina stricta de utilizare. In functie de subgama de frecvente se definesc structuri de tip fagure (celule), astfel realizate incat in interiorul unei celule sa se utilizeze o singura frecventa din subgama respectiva. Mai mult celule vecine vor utiliza frecvente care nu interfereaza. Structura de comunicare celulara are avantajul ca un client aflat in miscare poate fi preluat dintr-o celula in alta si transferat altora pe alt canal, prioritatea maxima avand-o canalul de putere maxima dintr-un anumit loc. In cazul in care comunicatia celulara e de tip analogic, inseamna ca va trebui alocata cate o frecventa de comunicatie fiecarui client activ. Aceasta limiteaza drastic numarul de canale disponibile. In cazul in care se utilizeaza tehnici de transmitere digitale, exista tehnologii care permit ca un singur canal radio sa fie utilizat de mai multi clienti prin tehnici de multiplexare cu divizarea timpului. In acest mod pot exista pana la 8 utilizatori simultani pe o singura frecventa. Acest principiu este folosit in telefonia de tip GSM, standard ce opereaza pe frecvente de 900MHZ si 1800GHz. Retelele GSM 900 folosesc efectiv domeniul 890 pana la 915 MHZ pentru API si domeniul 935-960MHz pentru domeniu, astfel se creeaza 124 de canale duplex cu largimea de 200 MHz fiecare.Tehnica TDMA permite impartirea unui canal radio de 200KHz in 8 sloturi de timp fiecare constituind un canal de date independent. Astfel transmisia unui terminal va ocupa doar 1/8 din fiecare unitate de timp. Modulatia folosita in tehnica GSM este un caz particular de modulatie. Utilizarea indicelui de modulatie minim asigura continuitatea de faza.

In cazul tehnologiei GSM debitul final disponibilizat de utilizator de 24,7Kb/s. Aceasta valoare rezulta din latimea de banda care este de 270,8Kb/s divizata cu 8. La nivelul interfetei, terminalele GSM ofera o rata de transfer de 9,6Kb/s. conform standardelor, terminalele pot comuta 5 clase de putere de transmisie.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate