Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Retele calculatoare


Index » educatie » » informatica » Retele calculatoare
Configurarea unei placi de retea


Configurarea unei placi de retea


Configurarea unei placi de retea

Pentru configurarea unei placi de retea trebuie sa se selecteze Start, Settings, Control Panel, Network Connections. In aceasta sectiune se gaseste icoana Local Area Connection (daca exista o retea, deci, in prealabil, mai multe interfete de retea, se verifica daca interfata selectata este cea a placii de retea care este conectata la modemul de cablu ). Se apasa butonul din dreapta al mouse-ului pe Local Area Connection iar din meniul care apare se selecteaza Properties.

In imaginea de mai sus numele placii de retea este IBM Netfinity , aceasta trebuie tot timpul sa fie Connected, adica activata (daca aceasta este Disabled, se va activa cu right-click pe Local Area Connection -> Enable) .

In fereastra cu numele Local Area Connection Proprieties: din sectiunea This connection usues the following items se selecteaza meniul Internet Protocol (TCP/IP), se verifica daca este bifat si se apasa butonul PropertiesPentru functionarea protocolului TCP/IP, orice sistem trebui sa aiba o adresa IP unica.

Configurarea TCP/IP

In meniul General se selecteaza Use the following IP address si se introduce: IP address ,Subnet Mask si Default Gateway-ul. Apoi se selecteaza Use the following DNS server addresses unde se introduce adresa server-ului folosit.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate