Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Retele calculatoare


Index » educatie » » informatica » Retele calculatoare
Care sunt specificatiile tehnice ale SeniorERP?


Care sunt specificatiile tehnice ale SeniorERP?


Care sunt specificatiile tehnice ale SeniorERP?
SeniorERP este un sistem ERP online dezvoltat pe platforma .NET si MS SQL Server si implementeaza tehnologii XML Web Services, considerate a fi noul standard pentru lumea aplicatiilor de management al afacerilor.
SeniorERP beneficiaza de o arhitectura de ultima generatie - SOA (Service Oriented Architecture).Serviciile IT in care se incadreaza produsul(categorii orizontale)

ERP, WMS, SFA, BI, Portal E-commerce integrat

Caracteristici principale

Flexibilitate - datorita mecanismului de compresie a datelor aplicatia poate rula si pe conexiuni mai putin performante (tip dial-up sau GPRS), oferind flexibilitate pentru a fi folosita de sucursale mici sau agenti mobili din teritoriu. Sistemul poate fi configurat in functie de infrastructura clientului, beneficiind de flexibilitatea oferita de Windows Communication Foundation.

Interoperabilitate - caracterul de aplicatie deschisa catre alte sisteme este data de arhitectura de tip SOA (Service Oriented Arhitecture).

Operare Online - SeniorERP este un sistem ERP construit pe o arhitectura multi-tier (client - server aplicatie - server baze date) fiind optimizat pentru interconectare prin Internet.

Scalabilitate -  Scalabilitatea solutiei este virtual conditionata doar de infrastructura hardware si de capacitatile canalelor de comunicatie. SeniorERP urmeaza principiul "pay as you grow ", oferind posibilitatea extinderii atat pe orizontala, ca volum de lucru, cat si pe verticala, ca numar de functionalitati.

Marime business tinta [numar utilizatori]

1-500

Sistem de operare

Client: Window XP SP2, Windows Vista

Server: Windows 2003 Server cu SP1, Windows Server 2008, recomandat Windows Server 2008

Pentru implementarile de tip start-up, se poate opta initial si pentru folosirea unui sistem de operare de tip client pentru servere, urmand ca trecerea catre o solutie recomandata sa fie efectuata ulterior.

Baza de date

SQL SERVER 2005

SQL SERVER 2008

Pentru implementarile de tip start-up, se poate opta initial si pentru variantele gratuite Express, urmand ca trecerea catre o solutie recomandata sa fie efectuata ulterior.

Mediu de dezvoltare

Visual Studio 2008, .NET 3.5, TFS 2008

Middleware

WCF (Windows Communicationa Foundation), IIS 5.1,  IIS 6 sau IIS 7, recomandat IIS 7.

Certificari sau atestari
Microsoft Platform Test for ISV(Windows Server + Web Services and .NET Framework), Veritest

Inch

Update-uri SeniorERP integreaza ClickOnce, o tehnologie inovatoare dezvoltata de Microsoft. Sistemul ERP se actualizeaza automat cu versiunile noi, printr-un simplu click, reducandu-se radical timpii si costurile de implementare si evitandu-se intreruperile in activitatea companiei datorate instalarii de noi versiuni.

Lucrul la distanta (Internet - Sistem ERP online) SeniorERP este o solutie construita pe o arhitectura multi-tier (client - server aplicatie - server baze date) fiind optimizata pentru interconectare prin Internet. Datorita sistemului de compresie a datelor aplicatia poate rula si pe conexiuni putin performante, oferind flexibilitate pentru a fi folosita de sucursale mici sau agenti mobili din teritoriu. Sistemul poate fi configurat in functie de infrastructura clientului, beneficiind de flexibilitatea Windows Communication Foundation.

In cazul implementarii ca si sistem ERP online distribuit, fara existenta unei retele de tip VPN, comunicatia statiilor de lucru cu serverul de aplicatie va utiliza protocolul HTTP, confidentialitatea si integritatea mesajelor fiind asigurata de infrastructura PKI.

Daca este folosit ca suport server aplicatie Windows 2003 cu IIS 6.0 transmisia datelor de la server la client se realizeaza cu o compresie de pana la 1000%. In acest fel viteza de lucru se mentine la un nivel constant ridicat.

In cazul existentei unei retele securizate de tip VPN se poate opta pentru comunicatie rapida binara, la nivelul TCP, fara compresie, cu sau fara securitate. Banda necesara depinde de numarul de utilizatori simultani din locatia respectiva, de numarul de tranzactii si de tipul activitatilor utilizatorilor (ex: facturare versus raportare).

Recomandare cu caracter imperativ: trebuie rezervata banda exclusiv sistemului ERP, pentru a nu se suprapune traficul generat de serverul de E-mail/Internet cu cel generat de fluxurile din aplicatia ERP, aceasta suprapunere generand incetinirea proceselor.

In concluzie, SeniorERP este un sistem ERP proiectat in vederea operarii online, prin tehnologii de ultima generatie SOA si .NET.

MODUL SPATIU DE LUCRU
Este destinat centralizarii celor doua tipuri mari de activitati: operarea datelor curente, respectiv emiterea de rapoarte de sinteza. Intre scopurile acestui modul al sistemului ERP se regasesc eficientizarea si reducerea timpului de acces la informatia relevanta pentru utlizator si concentrarea acesteia intr-un singur loc.

MODUL APROVIZIONARE
In functie de specificul clientului, acest modul din sistemul ERP poate urmari procesul de aprovizionare pornind de la estimarea necesarului de aprovizionat, trecand prin stadiile specifice unei comenzi de aprovizionare, sosirea documentelor fiscale, gestiunea receptiei de bunuri si finalizandu-se cu legaturi catre modulele de WMS, contabilitate, vanzari, stocuri etc.

MODUL VANZARI
Acest modul al sistemului ERP permite unei companii sa-si (re)organizeze si urmareasca procesul de vanzare intr-un mod eficient, datorita optiunilor multiple de configurare si a canalelor de vanzare acoperite. Agenti comerciali, divizii de vanzari, distribuitori, key accounts, retail, legatura cu portalul on-line sunt doar cateva dintre facilitatile oferite

MODUL PRETURI
Nici unul dintre procesele de aprovizionare sau de vanzare nu poate fi eficient fara urmarirea preturilor de achizitie, respectiv de vanzare. Fie ca sunt in lei sau in valuta, exprimate in preturi fixe sau in procente de discount/adaos, specifice unui punct de lucru sau unei divizii, pemanente sau promotionale, nete sau brute, gestionarea preturilor a fost proiectata in sistemul SeniorERP pentru a fi intuitiva si eficienta chiar si pentru multe mii de articole aflate in conexiune cu multe mii de parteneri.

MODUL STOCURI
Urmarire termene de valabilitate, garantii, alocare proprietati diferite corespunzatoare unor game variate, gestionare in timp real a stocurilor aflate in depozite distribuite geografic, necesitatea integrarii cu un modul de WMS, cunoasterea in orice moment a costului marfii conform metodei de descarcare de gestiune selectate, urmarirea loturilor sunt probleme uzuale la care acest modul a fost proiectat sa raspunda.

MODUL PRODUCTIE
Rolul acestui modul in sistemul SeniorERP este sa completeze managementul stocurilor prin implementarea operatiunilor specifice unui proces de productie simplificat. Fiecare reteta poate avea una sau mai multe versiuni, pentru a evita supraincarcarea inutila a nomenclatoarelor de produse in cazul productiei de serie mica sau unicat.

MODUL TREZORERIE
Modulul integreaza fluxurile financiare din companie, urmarind in detaliu fiecare tip de operatiune. Pentru usurinta in exploatare si asigurarea de informatii calitative superioare, s-au implementat operatiuni specifice tipologiilor de probleme, capabile sa fundamenteze procese decizionale precum analiza de cash flow.

MODUL CONTABILITATE
Modulul este creat in vederea automatizarii operatiunilor contabile generale, oferind flexibilitate si utilitate atat societatilor comerciale mici si medii cat si a celor mari cu activitate complexa (cu multe filiale si puncte de lucru, diverse valute). Senior.ERP este actualizat in concordanta cu legislatia romana in vigoare si totodata este aliniat la standardele internationale de contabilitate. Modulul asigura inregistrarea tuturor documentelor primare cat si obtinerea tuturor situatiilor financiare contabile aferente exercitiilor financiare, la standardele europene.

MODUL MIJLOACE FIXE
Sunt urmarite in detaliu operatiunile aplicate asupra mijloacelor fixe pe toata durata functionarii acestora, responsabilii si localizarea acestora in cadrul companiei. Din punct de vedere financiar contabil, modulul implementeaza un numar configurabil de standarde de amortizare financiare, genereaza automat notele contabile si repartizeaza costurile pe centre conform criteriilor prestabilite.

MODUL WMS
Produsele pe care o companie le distribuie se diversifica de la o zi la alta. Apar noi repere, depozitele ajung la dimensiuni considerabile, iar cu toate acestea gestionarul trebuie sa isi faca treaba rapid si eficient. Senior.ERP vine in intampinarea acestor probleme printr-un modul elaborat de management al depozitelor, ce imparte depozitul in 5 dimensiuni: zona, rand, raft, polita si celula.

MODUL LOGISTICA
Rolul logisticii este sa fluidizeze procesele de aprovizionare, stocare, redistributie a bunurilor in interiorul unei companii, sau livrare de bunuri catre clienti. Acest modul al aplicatiei SeniorERP planifica resursele de infrastructura existente in vederea obtinerii unei utilizari optime a acestora. Informatiile primare sunt preluate din modulele conexe.

MODUL PARC AUTO
Firmele de distributie care dispun de parc auto propriu, au nevoie de un instrument eficient si flexibil ( FMS - Fleet Management System ) pentru administrarea acestora.
Modulul de parc auto integrat in SeniorERP este un produs indispensabil pentru managerul de flota in vederea cresterii rentabilitatii, disponibilitatii si a eficientizarii utilizarii automobilelor dintr-o companie.

MODUL ABONAMENTE
Prin intermediul acestui modul se pot administra in cadrul aplicatiei ERP informatii despre contractele de vanzare de servicii repetitive, facturabile la o anumita data in luna, in orice valuta.
Alocarea de servicii se efectueaza la nivel de punct de lucru al clientului. Sporul de eficienta versus facturarea traditionala este mai mult decat notabil.

MODUL ANALIZE MANAGERIALE
Indiferent de dimensiunea firmei, nevoia de raportare si analiza este ridicata. Prin acest modul punem la dispozitia factorilor de decizie instrumente puternice de tip Business Intelligence (BI). Acest instrument este adecvat analizelor de profunzime aplicate unui volum mare de date, pe perioade lungi de timp.

MODUL ADMINISTRARE
Modulul de administrare ofera utilizatorilor posibilitatea definirii diverselor nivele de acces la informatie in cadrul aplicatiei, prin definirea de grupe specific de utilizatori. Modulul permite de asemenea si posibilitatea configurarii design-ului sau personalizarea documentelor tiparite sau setarea actiunilor de backup. Administrarea aplicatiei ofera facilitati de interventie in configurarea generala, in paramaterii generali ai aplicatiei, grupati pe diverse functionalitati, chiar si post implementare.

MODUL CONTROLLING
Modulul da posibilitatea planificarii parametrilor financiari ai companiei si ofera atat capabilitati proactive pentru avertizarea din timp in cazul depasirii negative a acestora cat si instrumente de analiza complexe in vederea determinarii factorilor de influenta.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate