Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Powerpoint


Index » educatie » » informatica » Powerpoint
Moduri de vizualizare a diapozitivelor


Moduri de vizualizare a diapozitivelor


MODURI DE VIZUALIZARE A DIAPOZITIVELOR

In aceasta sectiune ne vom referi la meniul View / Vizualizare.

1 - Prima optiune este NORMAL - este modul normal de afisare a diapozitivelor. In acest mod de vizualizare, in partea stanga a campului de lucru apar 2 etichete:

     -Outline / Schita - daca o activam, , cu ajutorul sagetilor , putem sa facem cateva modificari si anume:-cu putem promova imaginea ;

-cu vom retrograda imaginea;

-cu putem muta diapozitivul mai sus (de ex, de pe locul al 4-lea pe locul al 2-lea, deci il vom aduce mai in fata in prezentare);

-cu putem muta in jos un diapozitiv (il vom plasa mai in spate in prezentare)

     -Slides / Diapozitive - si in acest mod de vizualizare putem schimba ordinea planselor, daca tinand apasat butonul stang al mouse-ului tragem plansa in sus sau in jos, plasand-o in noua locatie.

Tot aici, daca dorim putem sterge o plansa daca dam clic dreapta pe ea si din meniul rapid care se deschide selectam Delete Slide / Stergere Diapozitiv. Dar trebuie sa fim foarte atenti ce stergem deoarece O PLANSǍ STEARSǍ NU SE MAI POATE RECUPERA.

2 - Urmatoarea optiune este SLIDE SORTER/ Sortare diapozitive - diapozitivele create apar sub o alta forma de prezentare, fiecare avand dedesubt un mic numar care indica al catelea diapozitiv din prezentare este.

Aici PUTEM SCHIMBA ORDINEA PLANSELOR - punem cursorul pe plansa careia dorim sa-i schimbam locul in prezentare si tinand apasat butonul stang al mouse-ului o tragem spre locul in care dorim sa o mutam, pana apare un mic patratel ( ) care ne indica locul unde va fi plasata plansa.

3 - A treia optiune este SLIDE SHOW/ Expunere diapozitive - aceasta optiune afiseaza full-screen diapozitivele.

4 - Urmatoarea optiune este NOTES PAGE/ Pagina de note - permite realizarea notitelor, in partea de jos a diapozitivelor, pentru fiecare pagina in parte. Ceea ce scriem aici NU SE VEDE cand derulam diapozitivele.

     -Sunt doar simple notite pentru noi (de ex. putem scrie "detaliaza mai mult") SAU,

     -Pot fi date auditoriului, ca rezumate ale unei prezentari (SE TIPARESC SEPARAT)

Scrierea notitelor se poate realiza daca dam clic pe "click to add notes" care apare in partea de jos a diapozitivelor (intr-un spatiu delimitat cu linie punctata).

Ca sa facem notite, mai putem proceda astfel:

Selectam plansa careia dorim sa ii facem notite deschidem meniul View / Vizualizare selectam optiunea Notes Page / Pagina de note va apare o caseta in care vom scrie notitele.

Ca sa putem lucra mai usor, mergem pe Zoom si dam pe 75%, cand caseta pentru scrierea notitelor se va apropia si vom putea vedea mai bine ceea ce scriem.

CUM STERGEM O PLANSǍ

Ca sa stergem o plansa / un diapozitiv dam clic dreapta pe plansa pe care dorim sa o stergem din meniul rapid care se deschide selectam comanda    Delete Slide / Stergere diapozitiv.

Plansele pot fi sterse in acest mod atat in optiunea Outline / Schita, cat si in Slides / Diapozitive, din modul de vizualizare Normal, dar si in modul de vizualizare Slide Sorter.

CUM DUBLǍM O PLANSǍ

Daca dorim sa mai avem o plansa identica cu plansa selectata deschidem meniul Edit / Editare selectam optiunea Duplicate / Dublare si va apare inca o plansa identica cu ea.

CUM NUMEROTǍM DIAPOZITIVELE

Daca dorim ca diapozitivele sa fie numerotate avem doua posibilitati:

     -deschidem meniul View / Vizualizare selectam optiunea Header and Footer / Antet si subsol se va deschide fereastra Header and Footer in care bifam caseta de dialog Slide Number / Numar diapozitiv dam apoi comanda Apply to All / Aplica la toate,

sau,

     -deschidem meniul Insert / Inserare selectam optiunea Slide Number / Numar diapozitiv se va deschide fereastra Header and Footer in care vom introduce bifa (dam clic) in caseta de dialog Slide number apoi dam comanda Apply to all / Aplica la toate.

IMPRIMAREA DIAPOZITIVELOR

Dupa ce am realizat prezentarea mergem la Print Preview. Aici vom observa ca apare in bara de sus caseta de dialog Print What si Print. Daca apasam pe de la caseta Print What / De imprimat diapozitive, se deschide o lista in care putem selecta numarul de diapozitive pe care le vom avea pe o pagina printata ( pe o pagina pot fi printate pana la 9 diapozitive).

Daca dam clic pe butonul Print /Tiparire se deschide fereastra Print in care vom stabili:

     -zona de imprimare (adica va fi tiparit doar diapozitivul curent; toate diapozitivele sau o selectie de diapozitive);

     -numarul de copii care il dorim;

-in caseta de dialog Print What / De imprimat vom selecta Slades / Diapozitive

GRUPAREA OBIECTELOR

Pentru a grupa mai multe obiecte / forme le selectam tinand apasata tasta Ctrl mergem cu mouse-ul pe bara de instrumente de desenare apasam pe Draw / Desenare din meniul rapid care se deschide selectam comanda Group / Grupare.

Formele astfel grupate, vor putea fi mutate (toate odata) sau formatate.

Ca sa le separam din nou, apasam pe Draw / Desenare si de data aceasta selectam din meniul rapid Ungroup / Separare.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate