Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Powerpoint


Index » educatie » » informatica » Powerpoint
Crearea unei prezentari folosind template-uri


Crearea unei prezentari folosind template-uri


CREAREA UNEI PREZENTARI FOLOSIND TEMPLATE-URI

Daca stii exact ce doresti sa spui in cadrul prezentarii in loc sa apelezi la rutina AutoContent Wizard poti apela la Templete-urile care stabilesc aspectul diapozitivelor. Un Template sau sablon este un set de formatari predefinite puse la dispozitie de aplicatia Power Point care incorporeza diferite combinatii grafice, tipografice si de efecte speciale. In fereastra de dialog care se deschide odata cu lansarea aplicatiei va trebui sa bifezi optiunea Design Template si sa efectuezi clic pe butonul OK.

Aceasta va avea ca efect deschiderea casetei de dialog New Presentation. Daca executi clic pe tab-ul Design Templates se vor afisa optiunile pentru sabloane.Cand selectezi un anume sablon in caseta Preview din dreapta vei vedea cum arata acel model. Acesta devine valabil pentru prezentarea ta in momentul in care executi clic pe butonul OK.

Se va deschide o noua fereastra de dialog denumita New Slide.

In partea stanga a ferestrei se afla caseta Choose an AutoLayout care-ti pune la dispozitie toate machetele de diapozitive pe care le poti folosi. Pentru a selecta un model executa clic pe modelul de macheta care corespunde cel mai bine cerintelor tale.Odata ales modelul executa clic pe butonul OK. In acest moment se va deschide fereastra corespunzatoare unei noi prezentari.

Din acest moment macheta diapozitivului este pregatita si poti sa te ocupi de continutul prezentarii.

DEFINIREA PARAMETRILOR PAGINII

In momentul in care creezi o noua prezentare parametrii paginii vor fi preluati automat din modelul de prezentare pe care l-ai ales in caseta de dialog New sau din fisierul model numit Blank presentation, in cazul in care ai folosit butonul New din bara standard.

Acesti parametri pot fi modificati in orice moment in timpul crearii prezentarii. Daca stii exact de la inceput cum doresti sa arate intreaga prezentare, la ce dimensiuni creezi diapozitivele, pentru ce tip de afisare si care sunt dimensiunile paginii pe care vei tipari prezentarea este indicat ca acesti parametri sa-i definesti de la inceput.Parametrii paginii poti sa-i modifici din caseta de dialog Page Setup, pe care poti sa o apelezi cu comanda Page Setup din meniul File.

Optiunea Slides sized for: iti permite sa stabilesti pentru ce fel de prezentare dimensionezi diapozitivele. In mod implicit diapozitivele sunt dimensionate pentru prezentarea pe ecran. Din lista ascunsa poti selecta si alte tipuri de prezentari pentru care trebuie sa dimensionezi diapozitivele cum ar fi : prezentare cu diapozitive de 35mm, prezentare tip Banner, prezentare tip A4, etc.

Pentru fiecare tip de prezentare ales diapozitivele au dimensiunile implicite puse la dispozitie de aplicatie. Daca doresti sa modifici aceste dimensiuni ai la dispozitie caseta Width care iti permite sa modifici latimea diapozitivului din sagetile de incrementare si decrementare pana la dimensiunea dorita. Daca doresti sa modifici si inaltimea diapozitivului poti face acest lucru in caseta Height utilizand sagetile de incrementare si decrementare.

Caseta Number slides from iti da posibilitatea sa stabilesti de la ce numar vrei sa inceapa numerotarea diapozitivelor. In mod implicit numerotarea diapozitivelor incepe cu 1. Din sagetile de incrementare si decrementare poti modifica numarul de incepere a numerotarii.

Orientarea diapozitivelor se schimba din caseta Orientation, optiunea Slides.Acestea se pot aseza Portrait ( in orientare pe verticala ) sau Landscape (in orientare pe orizontala). Implicit diapozitivele sunt orientate Landscape. Daca vrei sa schimbi orientarea bifeaza optiunea Portrait.

Orientarea insemnarilor, rezumatului prezentarii si a colajelor se schimba din caseta Orientation, optiunea Notes, handouts & outline. Acestea se pot aseza Portrait ( in orientare pe verticala ) sau Landscape (in orientare pe orizontala). Acestea sunt implicit orientate Portrait. Daca vrei sa schimbi orientarea bifeaza optiunea Landscape.

Toate modificarile pe care le faci asupra parametrilor paginii devin valabile dupa ce executi OK.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate