Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Powerpoint


Index » educatie » » informatica » Powerpoint
Alinierea si gruparea obiectelor grafice


Alinierea si gruparea obiectelor grafice


ALINIEREA SI GRUPAREA OBIECTELOR GRAFICE

Comanda Align se lanseaza daca executi clic pe butonul Draw de pe bara de unelte Drawing si executi clic pe optiunea Align or Distribute. Comanda Align are ca efect fie alinierea obiectelor unele fata de celelalte fie spatierea la distante egale a obiectelor unele fata de altele. Optiunea Align or Distribute iti va afisa un submeniu de unde vei alege optiunea care te intereseaza..

Pentru aceasta vei urma pasii:

n       Selecteaza obiectele tinand apasata tasta Shift in timp ce executi clic pe obiectele respective. Acelasi efect il obtii daca executi clic pe butonul Select Objects de pe bara de unelte Drawing. Butonul apare apasat si vei pozitiona cursorul mouse-ului in stanga si deasupra obiectelor pe care le vei selecta. Executa clic, tine butonul apasat si trage spre coltul dreapta jos pana cand toate obiectele sunt incadrate in caseta, elibereaza cursorul mouse-ului. Pentru o selectie precisa a obiectelor este recomandat sa apelezi la prima metoda descrisa si anume cea in care te folosesti de tasta Shift.n       Executa clic pe butonul Draw de pe bara de unelte Drawing. Se va afisa un meniu si vei executa clic pe optiunea Align or Distibute. Din submeniul care se desfasoara vei executa clic pe optiunea care te avantajeaza.

n       Daca ai ales de exemplu ca obiectele sa fie aliniate pe centru -Align Center- acestea vor arata astfel:

Obiectele le poti alinia la stanga, Align Left, pe centru, Align Center, la dreapta, Align Right, in orientare pe orizontala. Pentru a alinia obiectele grafice in orientare pe verticala vei alege una din optiunile: Align Top pentru aliniere la partea superioara a slide-ului, Align Middle pentru alinierea pe centru si Align Bottom pentru alinierea la baza slide-ului.

Daca doresti ca distanta dintre obiectele grafice sa fie aceeasi pe orizontala vei selecta optiunea Distibute Horizontally sau daca vrei ca distanta dintre ele sa fie egala pe verticala vei selecta Distribute Vertically.

Exista cazuri in care vei dori ca mai multe obiecte grafice sa se comporte ca unul singur. De exemplu daca doresti sa le copiezi sau sa le muti impreuna va fi mai usor sa executi manevra o singura data. Vei urma procedura:

n       Primul pas este selectarea obiectelor grafice. Selectia o vei face tinand tasta <SHIFT> apasata si efectuand clic pe obiectele grafice care vrei sa se comporte ca unul singur sau executi clic pe pe butonul Select Objects de pe bara de unelte Drawing. Butonul apare apasat si vei pozitiona cursorul mouse-ului in stanga si deasupra obiectelor pe care le vei selecta. Executa clic, tine butonul apasat si trage spre coltul dreapta jos pana cand toate obiectele sunt incadrate in caseta, elibereaza cursorul mouse-ului.

n       Executa clic pe butonul Draw de pe bara de unelte Drawing. Se va afisa un meniu si vei executa clic pe optiunea Group. Aceasta va avea ca efect gruparea obiectelor grafice si se vor comporta ca un singur obiect grafic.

n       Reperele din jurul obiectelor grafice iti vor indica un singur obiect grafic. Daca vei incerca sa le muti utilizand procedeul "clic and drag" (trage si plaseaza) vei observa ca obiectele se comporta ca unul singur.

n       Pentru a renunta la gruparea obiectelor grafice si revenirea la starea initiala, mai multe obiecte grafice, selecteaza obiectul grafic grupat, executa clic pe butonul Drawde pe bara de unelte Drawing. Se va afisa un meniu si vei executa clic pe optiunea Ungroup. Aceasta va avea ca efect divizarea obiectului grafic grupat in partile componente.

.

n       Pentru a regrupa obiectele grafice vei executa din nou clic pe butonul Draw si din meniul care se deruleaza vei alege optiunea Regroup.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate