Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Outlook


Index » educatie » » informatica » Outlook
INSUSIREA ELEMENTULUI TASK


INSUSIREA ELEMENTULUI TASK


INSUSIREA ELEMENTULUI TASK

Campul Owner nu este editabil, deoarece el arata utilizatorul care detine proprietatea sarcinii. Cand o sarcina este atribuita, creatorul sarcinii renunta la proprietate in favoarea persoanei careia i-o aloca.

1. Crearea automata a unei sarcini

Se pot crea automat sarcini din mesaje e-mail, intalniri, evenimente, note. In continuare se va crea o sarcina dintr-un element de Calendar existent:1 Se afiseaza Calendar-ul cu ajutorul barei Outlook sau a listei de dosare; se gaseste si se evidentiaza elementul de programare din Calendar.

2 Cu ajutorul butonului stang al mouse-ului, se trage si se plaseaza intalnirea pe pictograma Task sau pe TaskPad.

3 Apare fereastra Appointment, continand informatii despre intalnire in caseta Note (Figura 46).

4 Se executa clic pe Save and Close.

Figura 46

2. Incheierea sarcinii

Nu exista satisfactie mai mare decat o treaba bine facuta, dar cum poate spune utilizatorul caracteristicii Tasks ca a terminat? Exista patru modalitati:

● Cand este vizualizata coloana Complete, ca in vizualizarea Simple List se executa clic pe caseta de validare de langa sarcina terminata pentru a marca sarcina respectiva ca fiind incheiata (prin executarea unui clic pe caseta de validare se activeaza si dezactiveaza marcajul de validare).

● In vizualizarea Detailed List se executa clic pe campul Status si se alege Completed, sau se introduce 100% in campul % Complete.

● In unealta Task, se alege Completed in campul Status sau se introduce 100% in campul % Complete.

● In unealta Task, se executa clic pe butonul Mark Complete de pe bara de unelte.

Dupa ce s-a marcat sarcina ca fiind incheiata, ea nu mai dispare din vizualizarea Simple List. Se transforma in text de o nuanta mai deschisa, taiat cu o linie. Acest lucru ajuta la tinerea evidentei lucrurilor recent realizate.

Totusi in vizualizarea Active Task sarcinile dispar dupa ce sunt marcate ca fiind terminate. Cu toate ca saecinile se afla inca in dosar, pentru a le vedea trebuie sa se comute in vizualizarea Simple List.

3. Copierea unei sarcini

Uneori este util sa se copie o sarcina pentru a crea alta similara. Pentru a copia o sarcina, se afiseaza modul Task. Se apasa tasta Ctrl si se indica sarcina care se doreste a fi copiata. Apoi se trage sarcina in alt loc din fereastra sarcinii si se elibereaza butonul mouse-ului. Acum se poate edita sarcina copiata pentru a o diferentia de cea originala.

4. Stergerea unei sarcini

Asa cum s-a mentionat mai devreme, dupa ce sunt indeplinite, sarcinile nu se evapora. Exista posibilitatea de a pastra sarcinile pana cand sunt autoarhivate, dar totodata utilizatorul poate 'sa faca curatenie in casa si sa arunce aceste sarcini vechi'. Sau este posibil chiar sa trebuiasca sa se stearga o sarcina in cazul in care o preia altcineva si nu mai este utilizatorul responsabil de ea. In orice caz, pentru a sterge o sarcina, trebuie mai intai evidentiata si apoi se executa clic pe butonul Delete de pe bara de unelte Standard din Tasks sau de pe bara de unelte a uneltei Task, daca este deschis ecranul Task Detail.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate