Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Java


Index » educatie » » informatica » Java
Interfata ServletResponse


Interfata ServletResponse


Interfata ServletResponse

Interfata ServletResponse descrie cum un raspuns poate fi intors clientului. Toate raspunsurile sunt de tip MIME; un tip MIME este asociat cu un volum de date. Acest tip indica cum vor trebui interpretate datele de catre client.

1 Metode

Urmatoarele metode permit un raspuns sa fie construit pentru o cerere client:

void setContentType(String type) Aceasta metoda seteaza tipul MIME pentru datele din raspuns. Tipul continutului trebuie setat inainte ca datele de raspuns sa fie scrise. Unele din cele mai comune tipuri MIME returnate de servleturi sunt text/html pentru documente HTML, text/plain pentru fisiere text, si application/octet-stream pentru date binare.

void setContentLength(int length) Aceasta metoda seteaza lungimea, in bytes, a datelor de raspuns. Depinzand de protocolul de pe cel mai inalt nivel folosit pentru a face o cerere catre servlet, a seta lungimea continutului, poate fi sau nu ceruta. Pentru eficienta aceasta metoda ar trebui apelata de fiecare data cand este posibil. Ea permite clientului sa indice cat de mult a progresat in download-ul raspunsului servletului, si permite proxy-ului sa se comporte mai eficient.ServletOutputStream getOutStream() Aceasta metoda intoarce un stream de iesire in care corpul raspunsului poate fi scris. Acest stream ar trebuie inchis atunci cand s-a terminat de lucrat cu el. Aceasta metoda trebuie folosita pentru citirea datelor binare; pentru a trimite un raspuns text folositi metoda getWrite().

PrintWriter getWriter() throws IOException Aceasta metoda intoarce un PrinterWriter care poate fi folosit pentru a trimite un corp de raspuns textual. Acest stream ar trebui inchis dupa ce s-a terminat de lucrat cu el.

Caracterul setat de acest stream este fie un caracter care este setat explicit in tipul continutului (ex: text/html;charset="UTF-8") ori un caracter setat mutual suportat si de client si de server. Daca nici un tip de continut nu a fost setat atunci cand aceasta metoda a fost apelata, atunci raspunsul este automat setat text/plain.

String getCharacterEncoding() Aceasta metoda intoarce decodarea caracterului asociat cu acest raspuns. Acesta este fie caracterul setat explicit in tipul continutului, ori un caracter setat mutual, suportat si de client si de server.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate