Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Java


Index » educatie » » informatica » Java
Interfata ServletRequest


Interfata ServletRequest


Interfata ServletRequest

Interfata ServletRequest descrie informatiile cerute care sunt transmise catre metoda service().

O cerere este alcatuita formal din trei parti: Cererea URL, care se identifica cu obiectul cerut; parametrii cererii, care au detalii despre cerere; si corpul cererii, care este alcatuit din datele specifice aplicatiei cererii.

1. Metode

Urmatoarele metode sunt definite de interfata ServletRequest:

String getScheme() Aceasta metoda intoarce schema URL folosit pentru a accesa acest servlet; tipic, http, https, ori posibil ftp.String getProtocol() Aceasta metoda intoarce protocolul si versiunea informatiilor folosite pentru accesarea acestui servlet. Raspuns va fi de tipic de forma protocol/major.minor. Un raspuns tipic la aceasta metoda pentru servlet accesat intr-un mediu Web va fi HTTP/1.1.

String getServerName() Aceasta metoda va intoarce numele gazdei serverului. Daca un servlet a fost instalat pe un server multihome, valoarea returnata va depinde de gazda virtuala prin care servletul a fost accesat.

int getServerPort() Aceasta metoda intoarce portul pe care serverul asculta.

String getRemoteAddr() Aceasta metoda intoarce adresa IP a masinii care acceseaza servletul; de exemplu 10.0.0.1.

String getRemoteHost() Aceasta metoda intoarce numele masinii care acceseaza servletul. Daca un server este configurat pentru performante maxime atunci DNS va fi inaccesibil iar aceasta metoda va intoarce IP clientului.

String getParameter(String name) Aceasta metoda intoarce valoarea parametrilor specifici cererii, ori null daca acestia nu au fost introdusi. Parametrii ceruti sunt perechi nume/valoare care dau informatii detaliate despre o cerere particulara; de exemplu, parametrii specifici din sirul HTTP ori parametrii cererii specificati intr-un tag SSI

Stringst getParameterValue Aceasta metoda intoarce un tablou cu toate valorile parametrilor specifici cererii; este indicat sa se foloseasca aceasta metoda cand un parametrul al cererii poate avea valori multiple, cum ar fi rezultatul unei selectii multiple dintr-un list box.

Enumeration getParameterName() Aceasta metoda intoarce o enumerare al numelor tuturor parametrii cererii. O enumerare fara elemente este intoarsa daca nu exista parametrii pentru cerere ori daca corpul cererii a fost citit in intregime.

int getContextLength() Aceasta metoda intoarce lungimea corpului cererii. Daca lungimea este necunoscuta intoarce -1.

String getContentType() Aceasta metoda intoarce tipul MIME al datelor cerute ori null daca este necunoscut.

ServletInputStream getInputStream() throws IOException Aceasta metoda intoarce un stream de intrare de pe care se va citi corpul cererii clientului. Aceasta comanda ar trebui folosita doar pentru citirea datelor binare; pentru a se citi date text se poate folosi getReader().

BufferedReader getReader() throws IOException Aceasta metoda intoarce un buffer de citire pentru citire de date text. Decodarea caracterelor este facuta cat mai apropriata pentru cerere si intervine o exceptie UnsupportedEncodingException daca caracterul cerut nu este suportat.

String getCharacterEncoding() Aceasta metoda intoarce setul de caractere decodificate al corpului cerut

String getRealPath(String path) Aceasta metoda converteste calea virtuala specificata catre o cale reala dependenta de platforma. Aceasta metoda poate fi folosita sa converteasca, de exemplu, un fisier dintr-o cerere HTTP intr-un fisier local la care cererea HTTP se refera.

Object getAttribute(String name) Aceasta metoda intoarce atributele cererii specifice. Permite accesul la facilitatile specifice serverului care nu sunt suportate de metodele standard. Detalii despre atributele numelui si a obiectului rezultat depinde de mediul in care se afla serverul local. JavaSoft a definit trei nume standard: javax.net.cipher_suite, javax.net.ssl.peer_certificates si javax.net.ssl.session, toate folosite pentru a accesa parametrii de securitate specifici SSL.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate